През следващите години бюджетът на Пловдив няма да има достатъчно

...
През следващите години бюджетът на Пловдив няма да има достатъчно
Коментари Харесай

Николай Радев към архитектите: Имаме ясна визия и желаем сътрудничество

През идващите години бюджетът на Пловдив няма да има задоволително средства за едновременното осъществяване на всички значими инфраструктурни обекти, предвижда претендентът за кмет на с №56 Николай Радев на полемика, инициирана от Съюза на архитектите. Решението съгласно него е по едно и също време посредством новия Устройствен проект и посредством програмен бюджет. С приемането на нов Общ устройствен план е належащо установяване на предпочитаните обекти. С образуване на бюджета по новия метод, който ние предлагаме, т.е. програмно насочен, инфраструктурните планове ще бъдат подредени по реда на тяхната приоритетност по този начин, че поредното им създаване да бъде финансово обезпечено, изясни социалистът. Той бе безапелационен, че с програмен бюджет животът на пловдивчани ще бъде омекотен, без да се постанова тегленето на банкови заеми. Намерение за нови заеми в полемиката съобщи претендентът на НФСБ-ВМРО Славчо Атанасов, което мощно опонира на уговорките му пред пловдивчани да понижава налозите.
На полемиката архитектите настояха за преустановяване на порочната процедура за служебно правене на планове. Те сложиха тематиките за инженеринга и архитектурните състезания, дигитализацията на градоустройствените планове и публикуването им в страницата на Община Пловдив, социализирането на коритото на река Марица, бъдещето на Зоологическата градина и дублиращ гребен канал.
Недопустимо е град като Пловдив да не разполага с дом на операта. Задачата на идващия кмет и новия общински съвет е да отредят терен за построяването на съвременна и функционална постройка, уточни Николай Радев. Той изрази изрично противоречие със своите съперници да се строи постройка на Пловдивската опера на мястото на някогашния партиен дом. Ние имаме ясна визия за Пловдив и желаем равностойно партньорство с професионалните гилдии, съобщи претендентът за кмет на Пловдив от " Българска социалистическа партия за България ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР