През следващата седмица ще бъде готова платформата (сайт), от която

...
През следващата седмица ще бъде готова платформата (сайт), от която
Коментари Харесай

Кога тръгва сайтът за сравняване на цените

През идната седмица ще бъде подготвена платформата (сайт), от която потребителите ще могат да се осведомят, както за цените в България, по този начин и за цените в чужбина – за страни като Франция, Австрия, Германия – на едни и същи и сходни артикули. Това сподели пред публицисти вицепремиерът Христо Алексиев.

Над 500 инспекции в комерсиалната мрежа с много констатации са осъществени досега. В последните години не са правени толкоз инспекции, колкото за по-малко от два месеца, сподели вицепремиерът Христо Алексиев.

" На базата на тези резултати ние сме подготвили промени в нормативната база, с цел да може преди всичко да осветлим този развой, този развой да бъде следен и процесът да подсигурява това, че няма да се стига повече до такива в действителност нелоялни търговски практики, до генериране на свръхпечалби, голословни, както и цялостна отбрана на потребителя, и отново споделям, осветляване на целия развой "

В момента текат инспекции и на Национална агенция за приходите.

 istock istock
" Там желаеме да проследим дали няма по веригата компании, които по някакъв метод изнасят тези облаги на открито. "

Цените се ревизират във всички области и има статистика за цените за всяка съответна област.

Мамят и с грамажа на продуктите в магазина

" Да, в някои градове, като Варна, Бургас, София, са малко по-високи цените. "

Сайтът, който се приготвя и на който потребителите ще могат да се осведомят за цените би трябвало да бъде работещ и с правилната информация.

Търговските вериги също ще бъдат поканени да разгласяват своите цени на него. Разговорите с комерсиалните с тях ще продължат, сподели още Христо Алексиев.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР