През следващата седмица погледите на феновете на женския тенис ще

...
През следващата седмица погледите на феновете на женския тенис ще
Коментари Харесай

Жребий за Острава: Швьонтек обратно на корта, Радукану срещу Касаткина на старта


През идната седмица погледите на почитателите на женския тенис ще бъдат ориентирани към Острава, където ще се организира мощен WTA 500 шампионат, в който ще вземат участие международната №1 Ига Швьонтек и други огромни имена като Паула Бадоса, Анет Контавейт, Мария Сакари, Ема Радукану, Петра Квитова и Виктория Азаренка.

Всъщност в схемата откриваме цели четири тенисистки от топ 10, както и седем шампионки от Големия шлем, включително Елена Рибакина и Йелена Остапенко.

Радукану, която неотдавна игра полуфинал в Сеул, ще срещне на старта поставената под №5 Дария Касаткина, за която това ще е първи шампионат от US Open насам. За победителката ще следва конфликт с Екатерина Александрова или Виктория Азаренка във втори кръг.

Швьонтек почива на старта, а във втори кръг я чака мач с Джан Шуай или квалификантка. №3 в света Бадоса, шампионката от предходната година Контавейт и Сакари допълват първите четири сложени. За Бадоса първото затруднение ще бъде Квитова или квалификантка.

Контавейт и Сакари ще дойдат в Острава със самочувствие от положителните си седмици надлежно в Талин и в Парма. Контавейт доближи до полуфинал на домашния си шампионат, до момента в който Сакари е на първи край от Индиън Уелс насам. За гъркинята началото в Чехия ще бъде против Каролина Плишкова или квалификантка, а Контавейт ще се изправи против Жил Тайхман или Тереза Мартинцова.

Още в първи кръг ще има някои страхотни срещи като Рибакина – Медисън Кийс, Барбора Крейчикова – Шелби Роджърс и Беатрис Хадад Мая – Каролина Мухова.
 Image
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР