През следващата седмица, 16 - 23 юли, в Стара Загора

...
През следващата седмица, 16 - 23 юли, в Стара Загора
Коментари Харесай

Безплатни прегледи за сухо око в Стара Загора 

През идната седмица, 16 - 23 юли, в Стара Загора ще се организират безвъзмездни прегледи за изсъхнало око в Стара Загора. Те са част от акцията „ Право на зрение “ на Института за здравно обучение в партньорство с Медицински център " Верея ". Офталмолозите ще преглеждат пациенти с присъщи за сухото око недоволства. Такива са дискомфорт за очите при работа с компютър или в запрашена среда, сухота, сърбеж, зачервяване, замъгляване на зрението, раздразнение от светлина, парене, възприятие за непознато тяло, сълзене.
Прегледите ще се правят в някогашната Военна болница на ул. " Кенали " N 4 всеки работен ден от 10 до 16 часа. Задължително е искащите да се прегледат да се запишат на единния номер на акцията 0700 10 126 или онлайн на http://screening.healthedu.eu/. Часове ще се дават до привършване на опциите. 
От синдрома на сухото око страда всеки 5 човек, след 40-годишна възраст процентът на страдащите нараства. В множеството случаи хората се самолекуват с капки, само че постоянно това утежняват обстановката. Заради горещото и изсъхнало време и запрашеност та през лятото недоволствата се усилват, което е и мотив за провеждането на акцията. Причините за синдрома на сухото око са разнообразни - фактори на околната среда, избрани типове медикаменти и съществуващи медицински болести. Най-често фактор за сухото око са напредването на възрастта и хормоналните проблеми. Затова и най-често с недоволства за изсъхнало око са дамите, навлизащи в менопауза. Синдромът се среща постоянно и при хора с автоимунни и други болести, непрекъснато работещите с компютър, както и при носещи контактни лещи или минали през лазерна или рефрактивна очна хирургия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР