През септември Twitter започна тест и разшири възможността за споделяне

...
През септември Twitter започна тест и разшири възможността за споделяне
Коментари Харесай

Финално: Twitter с 280 символа. От днес!

През септември Twitter стартира тест и разшири опцията за шерване на мисли от 140 признака на 280. Целта на опита беше да се даде повече независимост на изложение, като обаче се резервира краткостта и яснотата на изрече, по този начин характерни за Twitter.

От през днешния ден, 7 ноември, 23:00 часа българско време, Twitter промени стандарта и направи 280те признака налични за всички в мрежата, като в от обществената мрежа още веднъж подсетиха, че за японския, корейския и китайския знаците остават 140, защото това в никакъв случай не е било проблем. Какво се случи по време на теста и за какво той бе разгласен за сполучлив?

През първите дни на теста, несъмнено, доста хора желаеха да изпитат функционалността и туитваха с безусловно всички позволени 280 признака. Не единствено, че беше ново, само че и 95% от потребителите на мрежата не можеха да го повторят, по тази причина за тест потребителите беше значимо да се изразят оптимално дълго. Много скоро обаче държанието се възстановява и  туитването към този момент е по-лесно, когато се постанова да се употребяват над 140 признака, само че също по този начин хората продължиха да туитват най-вече по-кратки от 140 знака туитове, надлежно краткостта на изрече на Twitter се резервира.

Ето и малко обстоятелства към теста:

По-лесно ( и по-бързо) шерване

В предишното 9% от туитовете на британски се сблъскваха с лимита от 140 признака.  Това се дължеше на предизвикването да събереш мислите си в един туит, постоянно изискващо доста време за редакция, а постоянно даже водещо до отвод да споделиш изобщо мислите си… С новия предел границата се доближава от едвам 1% от туитовете, надлежно това разумно е икономисало много време за редакция на потребителите на мрежата, което надлежно води до по-бързо туитване и коментиране в действително време от преди. Новото систематизиране се вижда на графиката по-долу:



На тази графика към момента има малко „ прагче “ в алената линия от 140 признака, тъй като част от хората в теста са употребявали по-стари приложения, които не са разрешавали 141ви знак в полето… За да можете да се възползвате от функционалността от през днешния ден, актуализирайте своите приложения още в този момент.

Запазване на краткостта на Twitter

Много критици (дори в екипът на Twitter) се притесняваха, че екраните ще се запълнят от едни безкрайни 280 символни туитове и че ще се загуби главното качество на обществената мрежа – краткостта. Но това не се случи. Само 5% от туитовете бяха по-дълги от 140 признака и единствено 2% са над 190 признака. В резултат дисплеят на Вашето приложение няма да се промени доста. За съпоставяне, нормално туит с картинка заема повече място от дълъг туит със 190 символа…

Разбира се, в първите дни може да се чакат още веднъж много глупави (и креативни) туитове, основани единствено с задачата да се употребява оптимално място. Както по време на теста, това ще отшуми много бързо и можем да сме спокойни за краткостта на Twitter.

Ангажираност

В резултат на по-лесното туитване при по-високия предел хората туитваха повече. Освен това обаче те получиха и по-висока ангажираност (лайкове, ретуитове, @споменавания), получиха повече почитатели и прекараха повече време в Twitter. Участниците в опита споделиха, че с новия предел те се показват по-добре в Twitter, наличието в Twitter става по-добро и като цяло са доста по-доволни от мрежата.  

Рекламата в Twitter

Httpool България – формалният сътрудник на Twitter за реклама на територията на България и още над 30 страни – прецизираха за нас, че текстовата част на рекламни формати като „ видео карта “, „ туит карта “ и „ прикрит спонсориран туит “ още няколко месеца ще са лимитирани до 140 признака. Когато промотирате обществен туит обаче, той от през днешния ден към този момент е до 280 признака. Много рекламодатели не съумяваха да съберат всички значими условия в 140 знака, заради което първите мнения в Httpool от новите благоприятни условия са мощно положителни.

Twitter предприе измененията, с цел да реши действителен проблем на своите консуматори (не беше задоволително бързо и елементарно да се напише един туит!). В резултат на противоположната връзка и резултатите от опита, Twitter през днешния ден ни зарадва с двойно повече независимост за изложение. 280 признака за всички
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР