През септември пускаме едното платно за движение при тунел Железница

...
През септември пускаме едното платно за движение при тунел Железница
Коментари Харесай

Отварят за частично движение тунел Железница през септември

През септември пускаме едното платно за придвижване при тунел " Железница " на автомагистрала " Струма ". Това сподели министър председателят Бойко Борисов, който инспектира построяването на тунел " Железница " и пусна видео в профила си във Facebook.

С него са финансовият министър Кирил Ананиев и зам.-министър Николай Нанков. Те огледаха строителните действия в тунела и споделиха, че са удовлетворени от напредъка по работата на Автомагистрала " Струма ".

Борисов подсети, че автомагистралата трябваше да е подготвена за лятната олимпиада в Атина през 2004 година

" Ще стане септември месец едното платно. Тунели по над 2 км. Общо над 4 км. Пожароизвестителни съоръжения, спешни паркинги, вентилация, генератори, лед осветяване. Всички най-съвременни условия са направени. Трябваше да е готово през 2004 година, когато беше олимпиадата в Гърция. Колко години са обратно, дано хората да си вършат заключения. По-интересното е какво се случва в този момент от Симитли нататък. Едната лента от Симитли минава вляво и се качва в планината, вършим я нея, и незабавно се връщаме на остарялото трасе, където разширяваме Кресна. Това май месец. Това е кулоар юг-север. От топлите пристанища на Гърция през България за Румъния. Оттук напряко излизат нагоре през Дунав мост-2. Затова е толкоз значима и връзката Ботевград-Мездра-Видин-Монтана-Враца. На процедура свързваме Дунава и Солун по този метод ", разяснява Борисов и дефинира оборудването като неповторимо.

Тунел " Железница " се прави при най-модерна технология, а при пожар или случай, хората ще могат да минават в другата тръба, защото има входове сред тръбите.

" Вече сме по средата на едната тръба. Може да се мине и по едната, и по другата тръба. Чест и популярност на българските строители, за техния потенциал и благоприятни условия. С най-голяма акуратност. Скалите са меки и подават, по тази причина имаше и потърпевши строители. Изключително комплицирана канара. Целият този сектор е доста комплициран. Виждате този тунел в тунелите, е направено при повреда, пожар и злополука да може да се изтеглят колите през другата тръба. Има джобове, в случай че аварира някой да се изтегли и остане там, до момента в който пристигна " Пътна помощ ". Трябва да заделим пари, с цел да създадем и другите огромни тунели в България по този начин. Впечатляващо, работа, работа, на строители, инженери, проектанти ", разяснява още министър председателят.

Борисов беседва и със строителите на обекта, като им сподели да се пазят. Работниците пък означиха, че е свършена доста работа.

" Ама, ви е кеф в този момент като гледате. На комунистите не им е кеф. Те ви се нервират, дори може и някой митинг в този момент тук да създадат ", съобщи Борисов.

Премиерът посочи, че в тунелите има интернет. Зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков уточни, че септември пускат безусловно за всички сектора. " Изключително оборудване, строено по австрийски способ. Такова оборудване в действителност не е строено. От октомври 2019 година се строи. Европейско е финансирането ", добави той.

Министърът на финансите Кирил Ананиев добави, че контролът е сериозен и няма недоволства.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР