През седмицата той и неговите колеги социалисти от Европейския парламент

...
През седмицата той и неговите колеги социалисти от Европейския парламент
Коментари Харесай

Петър Витанов: Вижда се голям страх от нещо ново, необходим е отп...

През седмицата той и неговите сътрудници социалисти от Европейския парламент бяха наречени „ послушковци “ от председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която разгласи, че те са дали своят вот за предоставяне на оръжие на Украйна.

 

„ Цинизъм беше това обвиняване, тъй като идва от икономическия министър в едно държавно управление, което по думите на тогавашния министър-председател и неин шеф (б.р. – Кирил Петков), е имало значителен принос при въоръжаването на Украйна “, сподели Витанов.

Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал разяснява и идните европейски избори през юни.

„ Въпросът е доста по-голям от това да преминеш от мандат в мандат. Когато виждаш какво се случва в политическата система в България, в ръководството, а и в опозицията, залогът би трябвало да е доста по-голям за всички тези, които се занимават с политика и са съхранили своята честност “, сподели Витанов.
Според него е обикновено сега всички да приказват за нова политическа партия по няколко аргументи.

„ Тази сглобка се употребява с доверие от 20%. Това са равнища от времето на държавното управление на Жан Виденов, когато България беше в невиждана икономическа и политическа рецесия. Опозицията също наподобява несъстоятелна и неспособна да генерира доверие. На този декор виждаме огромен боязън. Срещу появяването на нова партия се афишират всички представители на ръководещото болшинство. Времето ще покаже, само че е ясно, че политически вакуум не остава. Трябва да се даде отпор на тази политическа система. Не даже като политик, а като жител, съм уверен – няма по какъв начин това да продължи “, безапелационен е евродепутатът.
Витанов, който беше ръководител на Инициативния комитет за опазване на националния празник Трети март, съобщи, че задачата е била изпълнена.

„ Благодарение на подписката празникът беше непокътнат. Това беше единствената корекция в Конституцията, от която ръководещите се отхвърлиха сред обособените четения в Народното събрание “, напомни той и цитира последното проучване на „ Галъп “, съгласно което и 80% от българите не желаят смяна на националния си празник.

 

Според евродепутата офанзивите към президента Румен Радев от последните седмици са провокирани от събитието, че той е политикът с най-голям рейтинг и единствена опция.

 

След избора на конституционни съдии, ръководещото болшинство ще продължи с непрозрачно систематизиране на постове, счита Витанов.

„ Сглобката ще продължи с тежки пазарлъци като на Капалъ чарши. Следва ротация, регулатори, борбата за София. Всичко това ще бъде изтъргувано, тъй че всички участници да бъдат задоволени. ПП-ДБ се трансфораха в чиновници на останалите две партии, против които сякаш се бореха. Хората от сглобката излъгаха своите гласоподаватели, тъй като в предизборната акция говореха тъкмо противоположното на това, което след това направиха. Така че чакам от ден на ден и все по-непрозрачни покупко-продажби. Все повече удовлетворени партийци – от първи, втори, трети ешалон. Те няма да разтурят тази коалиция, хората са тези, които би трябвало да го създадат “, добави Петър Витанов.

 

Промените в Конституцията не вземат решение всъщност никакви съществени проблеми на българското общество. Част от тях са реваншистки, без дълбочина и резистентност, счита още социалистът.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

 


.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР