„През пролетта на миналата година, когато, както и всички ковид-болници,

...
„През пролетта на миналата година, когато, както и всички ковид-болници,
Коментари Харесай

Тъщата на Ботокса взе кетъринга на Александровска незаконно, 498 млн.лв. потроши като директор на ру - slava.bg

„ През пролетта на предходната година, когато, както и всички ковид-болници, събираше дарения за респиратори и защитни дрехи, работещите на първа линия медици са били изхранвани от компанията на тъщата на тогавашния (след това здравен министър и народен представител от ГЕРБ). Плащани са по 8000 - 8500 лева на седмица за кетъринг два пъти на ден. Това се е случило по контракт с едноличния търговец, регистриран на името на майката на брачната половинка на Ангелов - Левски Спринт - Мариана Динекова. Фирмата има ресторант до столичния стадион Герена . Едноличният търговец не е подавал документи в Търговския указател от 2009 година, с цел да се знае настоящото му положение – единствено поради този факт не е редно да бъде снабдител на държавната болница по закон и тъкмо поради това печели без конкурс дотацията.
Изборът на Левски Спринт - Мариана Динекова за снабдител не е станал с конкурс или търг, както повелява законът. Договорът е подписан не непосредствено с болничното заведение, а с фондацията в социална изгода Направи положително -, учредена от болничното заведение и поликлиниката на Александровска и представлявана от проф. Ангелов.
Проф. Ангелов не е извършил и законовото обвързване да излезе от управата на фондацията на болничното заведение, откакто е станал министър, а по-късно и народен представител.

Според годишния доклад за 2019 година фондация Направи положително - Александровска е събрала 63 хиляди лева от дарения, при 80 хиляди лева предходната година”, написа Капитал.

...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР