През пролетта на 2022 г. светът стоеше пред моменти на

...
През пролетта на 2022 г. светът стоеше пред моменти на
Коментари Харесай

България на помощ: Как най-бедната страна в ЕС тайно спаси Украйна?

През пролетта на 2022 година светът стоеше пред моменти на рецесия, като украинската войска изпитваше обезверен дефицит на гориво и муниции , нужни за отбрана на суверенитета си и справяне с съветската експанзия. В този сложен миг на обезсърчение помощта, която оставаше загадка за останалия свят, идваше от ненадейно място – България.

Според следствие, оповестено в „ Политико “, страната ни е предоставила на Киев гориво и жизненоважни оръжия със руска спецификация , които изиграли основна роля в поддържането на битката на Украйна против съветската експанзия. Тази помощ обаче трябвало да бъде държана загадка поради промосковски политици в българското държавно управление , които се опитваха да блокират такава поддръжка.

За най-бедната страна в Европейски Съюз даването на тази помощ беше огромен жест на взаимност и филантропична отговорност . България, която се бори със лични стопански провокации, се трансформира в неофициалния воин на Украйна, предоставяйки съдържателна поддръжка, когато тя беше най-необходима.

Статията в „ Политико “ разкрива сложността на интернационалната политика и по какъв начин даже дребни стопански играчи могат да имат значима роля в решаването на световни рецесии . Тя акцентира също по този начин и значимостта на солидарността и човешките полезности в интернационалните връзки.

Други публикации в класацията на „ Политико “ за най-четени истории през 2023 година включват заглавия като „ Герт Вилдерс е най-големият призрачен сън на Европейски Съюз “, „ Китай скрито изпраща на Русия задоволително оръжия, с цел да оборудва армията “, и „ Израелски чиновник разкритикува Грета Тунберг, откакто тя поддържа палестинците в Газа “. Всички тези публикации обаче акцентират сложността на актуалния свят и непредвидените развития в интернационалната политика.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР