През пролетта можем да се насладим на едни от най-вкусните

...
През пролетта можем да се насладим на едни от най-вкусните
Коментари Харесай

В сезона на ягодите: Четири рецепти с вкусния плод

През пролетта можем да се насладим на едни от най-вкусните и обичани плодове, а точно ягодите.

С тях могат да се вършат всевъзможни разнообразни десерти и шейкове, а през днешния ден ще ви дадем няколко страхотни хрумвания.

Ето кои са те:
Торта с ягоди и банан
Необходими артикули: 2-3 банана, 250 гр. ягоди, 1 кондензирано мляко, 200 гр. сладкарска сметана, 6 бр. яйца, 160 гр. брашно, 180 гр. захар, 1 ванилия, 1 бр. бял шоколад

Начин за подготвяне: За блата ще е нужно да разбиете 6 броя белтъци до втвърдяване. 4 броя жълтъци се схващат със захарта и последователно се прибавят разрушените белтъци. Разбърквате деликатно и прибавяте към сместа брашното (пресято) и ванилията. Тази примес се слага във форма за торта, върху която има хартия за печене. Оставяте във фурната за 20 минути на 180 градуса. Готовият блат се изважда от формата и се оставя да изстине изцяло, след което се разрязва на три елементи. Кремът се подготвя като се разрушава сметаната и към нея се прибавя кондензираното мляко, дружно с кашата от един банан. Всеки блат се напоява с компот по желание или захарен сироп. Намазва се с крем, затрупан с един слой банани на първия блат и един слой ягоди на втория блат. Последният се измазва с останалия крем и тортата се оставя в ледник да стегне за малко. Белият шоколад, дружно с 50гр. сметана, се разтапят на водна баня или в микровълнова фурна и се излива върху тортата, след което се украсява с банани и ягоди. Готовата торта се оставя да стегне в ледник към 3 часа.
Ягоди с шоколад
Необходими артикули: 36 броя ягоди, 260 гр. шоколад, 20 гр. масло

Начин за подготвяне: Натрошете хубаво шоколада. Изплакнете добре ягодите, без да премахвате дръжките, и ги подсушете добре. Поставете шоколадовите стърготини в купа, прибавете маслото и ги разтопете на водна баня до гладкост. След това потапяйте всяка една от ягодите в разтопения шоколад и оставете в ледник за 1 час, с цел да може шоколадът да стегне.
Ягодов шейк
Необходими артикули: 1 пакет ванилия, 50 гр. ванилов сладолед, 125 мл. прясно мляко, 1 ч.л. пудра захар, 150 гр. ягоди

Начин за подготвяне: Първо измиваме и нарязваме ягодите на половинки. Поръсваме ги със захар и ги оставяме за към 10 минути, след което ги смиламе в блендер. Добавяме останалите артикули и разрушаваме до гладка примес. Напитката можем да гарнираме с още ягоди.
Ягодови мъфини
Необходими артикули: 200 мл. мляко, 100 гр. масло, 1 огромно яйце, щипка сол, 2 ч.л. бакпулвер, 200 гр. захар, 600 гр. брашно, 150 гр. ягоди

Начин за подготвяне: Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете форми за мъфини с масло или поставете хартиена форма във всяка дупка. В купа смесете бакпулвера, захарта и брашното. Отделно разбийте яйцето с млякото и маслото. След това разбийте дружно двете получени смеси. Добавете ягодите, които авансово сте нарязали и разбъркайте деликатно. Напълнете формите и печете за 20-25 минути до подготвеност. Оставете ги да изстинат за 10-15 минути и консумирайте.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР