През пролетта Чехия беше един от отличниците в Европа с

...
През пролетта Чехия беше един от отличниците в Европа с
Коментари Харесай

Защо Ковид - 19 събори отличника Чехия

" През пролетта Чехия беше един от отличниците в Европа с ограничения, сходни на тези в България, само че и с доста добра връзка от страна на държавното управление и на спешния щаб, а и с доста добра предвидимост, която разреши на жителите и на бизнеса да възнамеряват държанието си и да се приготвят със закупуването на маски и дезинфектанти.

Отпускането на ограниченията също беше доста добре планувано и с доста добра връзка ". Това сподели пред БНР Мирослава Симова, която живее и работи в Прага като шеф на интернационална компания. 

Според нея това, че в Чехия в този момент коронавирусът се популяризира най-бързо в Европа, е почнало още през август, когато експоненциалната крива, отчитаща повишаването на броя на инфектираните, е почнала стремително да върви нагоре. По думите ѝ въвеждането на противоепидемичните ограничения, най-много носенето на маски на закрито, тогава е " рисково закъсняло ":

" С 3-4 седмици закъсня тази базисна мярка, която потвърдено избавя животи.... В момента продължава да има свободен потенциал в лечебните заведения, само че въпреки всичко има едни нови 300-400 пациенти в съществено положение, които са на болнично лекуване през последните седмици, по отношение на предходните интервали ".  

Мирослава Симова дефинира като много обезпокоително ситуацията в страната. В последните 10-ина дни броят на инфектираните в Чехия е към 8-9 хиляди дневно. Затворени са всички учебни заведения, даже главните, за които преди този момент е имало прогнози, че няма да се случи. През идващите три седмици там затворени остават заведения за хранене, питейни заведения и кафенета. Забранява се събирането на повече от шест души на едно място.

" Тотално замря културният живот. Всички институции са затворени - кина, театри, спортни надпревари не се организират ", изясни още тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР