През през първото десетдневие на август се очаква температурите да

...
През през първото десетдневие на август се очаква температурите да
Коментари Харесай

Горещо лято: Какво време ни чака в първата седмица на август

През през първото десетдневие на август се чака температурите да са с 3-5 градуса над климатичната норма , сочи прогнозата на.

В по-краткосрочен проект за август - във вторник (1 август) ще бъде най-вече слънчево . Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 29° и 34°, по Черноморието - сред 26° и 28°. И в сряда ще се задържи най-вече слънчево. По-късно денем, под въздействие на преминаващо северно от страната атмосферно разстройване, над Северна България и планините ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Вятърът краткотрайно ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, оповестяват от.

Над страната ще доминира слънчево и горещо време, само че до обяд . Следобедите се чакат превалявания и гръмотевици , само че на доста по-малко места, и то най-вече в планините. По-малка е вероятността от превалявания над Източна България.Температурите в страната ще са сред 34-38°С.

Към средата и към края на първото десетдневие и при започване на второто (между 3-5 и 7- 9 август) още веднъж се покачва вероятността за превалявания на повече места в страната, които в някои региони ще са и по-значителни по количество, с гръмотевични стихии и с условия за градушки. Очакваме и захлаждане и по-ниски температури по климатична норма.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР