През празничните дни 24 и 25 декември актуалните предавания на

...
През празничните дни 24 и 25 декември актуалните предавания на
Коментари Харесай

Празничният уикенд с bTV: Специални гости и истории, които вдъхновяват


През празничните дни 24 и 25 декември настоящите излъчвания на bTV ще предложат на феновете си доста коледно въодушевление със специфични посетители и тематики.

В съботния ден ще дадем старт на светлите празници с „ Тази събота “ в 7:50 ч. В часовете до 10:00 ч. ще споделим подготовката за Бъдни вечер в фамилията на победителката от „ Фермата “ 8 Веселка Маринова и в наводнените карловски села. В празничното издание на предаването ще гостуват още - светилото в българската репродуктивна медицина доктор Георги Стаменов и неговата брачна половинка Надежда Стаменова, която е акушерка. Диана Любенова ще беседва с тях за магията на новия живот и за чудото да ощастливиш хиляди фамилии. Годишната равносметка и прогнозата за бъдещето ще създадат писателят географ доцент Георги Бърдаров, психологът Велислава Донкина и политологът Димитър Ганев, с които ще беседва Жени Марчева. В предаването още: Каква е испанската Коледа на Васил Василев – Зуека и по какъв начин ще прекарат празниците Стефан Вълдобрев и „ Обичайните обвинени “, детската вокална група „ Бон – Бон “ със специфичен коледен привет към феновете и специфичен репортаж от селото на Дядо Коледа в Лапландия. Какво известие изпраща положителният дъртак на всички деца в България, гледайте в „ Тази събота “. Репортерите на bTV ще проследят последните часове отредени за покупка на дарове, ситуацията по пътищата и характерните ритуали в навечерието на празника.



В празничната заран на 24 декември по изключение от 10 часа водещата на „ COOLt “ Натали Трифонова ще посрещне в студиото на предаването три специфични момчета - 9-годишния член на " Менса " Сава Троански, малкия-голям специалист по география Ангел Блажев, прочут на феновете на bTV от последния сезон на шоуто „ България търси гений ” и шестокласника Емилиян Бърдарски, който разтапя сърца с гласа си. Още музика ще има и от певицата Нели Рангелова и вокална група „ Детски смях ”, които ще показват новата си ария „ Коледа ”, а блестящият край на предаването е непокътнат за звездните девойки от квартет „ Дестини ”. На 31 декември, обичайно от 12:40, феновете на „ COOLt “ ще си напомнят част от най-интересните истории на звездите, разказани в предаването през 2022 година



В навечерието на най-светлия християнски празник поглеждаме към историите, които носят вяра, въодушевяват и усмихват. В специфичното празнично издание на „ bTV Репортерите “ ще разкажем за доброволци и изделията им, които оказват помощ за комфорта и акомодацията на недоносени деца, до момента в който са на лекуване в кувьози. Ще Ви срещнем с Ирен Дикова, която живее втори живот - когато е на 27 се изправя пред тестването да чака донор и страстта да ѝ трансплантират бял дроб. Ще отведем феновете на bTV и в Западните Родопи и село Вълкосел, където към този момент 50 години за хората се грижи 74-годишната Зинаида Даутева. Филмът на репортера Николета Хаджийска, оператора Тони Петров и продуцента Веселина Петракиева е незабавно след централната емисия вести.



В неделя празничната стратегия стартира в 7:50 с „ Тази неделя “ с Мария Цънцарова и Петя Дикова, които ще ни срещнат онлайн с коледари в цялата страна. Най-неочакваният и най-гледан коледен музикален клип е в осъществяване на водещия на bTV Новините Юксел Кадриев. Откога пее и свири на пиано и по какъв начин се е родила концепцията за клипа той ще разкрие пред Мария Цънцарова.



Най-великата атлетка на България, дамата, която никой не съумя да надскочи 35 години, Стефка Костадинова ще бъде специфичен посетител на Петя Дикова.



Едно от най-обичаните артистични фамилии Силвия Лулчева и Васил Бинев ща разкрият тайната да бъдат влюбени един в различен 25 години. Ще има и доста музика – с най-малките от Джуниър бенд и прелестната 14 годишна цигуларка Диана Чаушева, която ще открие Новогодишния концерт на НДК на 1-ви януари. Дядo Коледа ще се включи непосредствено от Лапландия, а за празничната софра ще се погрижат четири представителки на звездно семейство – в кухнята на Симона Загорова влизат майка ѝ Глория, баба ѝ Стефка и най-малката - Галина.

В Коледното издание на „ 120 минути “ на 25 декември от 16:30 ч. ще предложи на феновете срещи със светли и значими персони. На живо, точно на празника, посетител на Светослав Иванов ще бъде Васил Найденов. Зрителите ще видят изявленията с Поли Генова, английския артист Гари Стреч, Йълдъз Ибрахимова и Георги Тошев. Ще създадем къс преглед с най-запомнящите се и значими изявлението на водещия в неговата графа „ Роуминг “ и на мощните репортерски попадения на Кристина Газиева, Стоян Георгиев и Марин Николов. Подготвили сме и специфична изненада за феновете с всички създатели в предаването и присъединяване на водещите на новините.

В празничната вечер на Коледа незабавно след централната емисия на новините, „ bTV Репортерите “ споделя за камбаната и нейното място в битието на българите. Леенето на камбани е богослужение. Майсторите одухотворяват глина и бронз в камбана, претворяват тон в вик. Наука, изкуство и религия се преплитат. И се ражда звън с чудодейна мощ. Наричат го… „ Молитва от бронз “.



Авторите Радиана Божикова и Добромир Иванов ще срещнат феновете с последните леяри на камбани на България, със слепия звънар на Шипченския манастир, който повече от 50 години изкачва самичък серпантина с 350 стълби към камбанарията на храм „ Рождество Христово “, с цел да бие 17-те камбани над гр. Шипка. Филмът споделя и за историите, до които доближава един човек на науката и неговия екип в опита си да направи мултимедиен списък на камбаните на България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР