През повечето дни на седмицата времето ще бъде облачно, в

...
През повечето дни на седмицата времето ще бъде облачно, в
Коментари Харесай

Синоптиците попариха надеждите за "циганско лято" тази седмица, температурите падат до...

През множеството дни на седмицата времето ще бъде облачно, първоначално и с валежи. Температурите последователно ще се намаляват. Днес ще бъде облачно. Около и след обяд тук-там в западните региони ще превали дъжд. Температурите ще бъдат от 19 до 25 градуса. Ще се появи вятър от изток-североизток, който последователно ще се усилва, оповестява Канал 3.

През нощта и на следващия ден заран ще превалява, най-вече едва, в западните и южни региони, в това число в региона на София. По-съществени превалявания са вероятни на обособени места в Рило-Родопската област.

Утре ще остане облачно. Минималните температури ще са от 10 до 15 градуса, а дневните - от 19 до 24, по високите полета до към 16, 18 градуса.

Около и след обяд ще превалява над огромна част от страната. В множеството региони преваляванията няма да бъдат основни, до няколко литра на квадратен метър, само че към и над Западна и Централна Стара планина ще има местни интензивни извалявания и там не са изцяло изключени местни наводнения.

Привечер и преди среднощ против сряда валежите ще отслабват, на доста места ще стопират.

Вятърът от изток и североизток ще се усилва до сдържан, на моменти в Дунавската низина - краткотрайно мощен.

В сряда ще бъде по-хладно, с температури от 16 до 21 градуса, единствено в региона на Сандански до 25, 26 градуса.


Ще остане прохладно.
Все още ще превалява, най-вече едва, към планините.
В четвъртък облачността ще бъде забележителна, в западната половина на страната с разкъсвания и понижения, само че към този момент съвсем без превалявания.

Минималните температури ще са от 8 до 13, а дневните - от 15 до 20 градуса.

Вятърът от североизток ще отслабне, само че няма да стихва изцяло.

В петък минималните температури ще са от 5 до 10 градуса.
През деня облачността към момента ще бъде забележителна над централните и източни региони, само че в Западна България ще има и слънчеви шпации.

Слаб дъжд или ръмеж ще има по Черноморието.

Със слаб и сдържан североизточен вятър над страната ще продължи да прониква студен въздух от северните елементи на Русия и дневните температури ще са от 13 до 18 градуса.


В събота и неделя облачността ще понижава до незначителна, през втория ден над югозападните региони - междинна и висока.
Минималните температури ще бъдат от 6 до 8 градуса и тук-там по високите полета и котловините ще се образуват слаби слани.
Сутрин към водните басейни и затворените котловини ще има и утринни мъгли.

Дневните температури ще бъдат от 14 до 19 градуса, в неделя до към 20, малко по-високи в крайните югозападни региони.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР