През последното денонощие преваля и прегърмя в почти цялата страна.

...
През последното денонощие преваля и прегърмя в почти цялата страна.
Коментари Харесай

И слънце, и дъжд през почивните дни - ще има ли градушки

През последното денонощие преваля и прегърмя в съвсем цялата страна. Имаше и градушки, в региона на Кубрат с диаметър 8 милиметра. Най-голямо е количеството дъжд, измерено в Кюстендил – съвсем 40 литра на кв. метър.

И през днешния ден ще има региони с превалявания, тук-там интензивни, съпроводени от гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Остава и заплахата от градушки. Максималните температури ще бъдат сред 21 и 26 градуса. По-значителни количества се чакат в следобедните часове в Северна България, а през нощта в Стара планина и Предбалкана, само че ще продължи да вали и на доста места в страната, основно в Централна България. Сутринта в доста региони видимостта ще е понижена от мъгли, а денем още веднъж се чакат съвсем повсеместни превалявания, тук-там интензивни, съпроводени от гръмотевични стихии и местни градушки.

Максималните температури едва ще се намалят и ще бъдат сред 20 и 25 градуса. Ще духа слаб, в Източна България и на морския бряг сдържан вятър от север-североизток. В утринните часове тук-там, основно по Южното Черноморие, видимостта ще бъде понижена, а към и след обяд и там се чакат превалявания, съпроводени от гръмотевици. Максималните температури ще са от 20 до 23 градуса. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще остане едва.

И в планините на доста места се чакат проливни превалявания и гръмотевични стихии, само че преди обяд ще има и слънчеви часове.

И в неделя времето ще остане без смяна, само че упованията са през новата седмица да има по-малко превалявания и повече слънчеви часове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР