През последните седмици пожарите в Сибир и Южна Америка приклещиха

...
През последните седмици пожарите в Сибир и Южна Америка приклещиха
Коментари Харесай

Ангола, Конго и пожарите в Африка и Южна Америка

През последните седмици пожарите в Сибир и Южна Америка приклещиха съзнанието на всички хора на планетата, създавайки чувство, че светът ни стремително върви към екологична злополука.

Не е ли необичайно обаче, че приказваме за пожари на всички места, само че не и на територията на най-горещия континент на Земята - Африка?

Странно е, само че неналичието на разговор по тематиката надалеч не значи, че в Африка околната среда в по-добро положение от тази в амазонската джунгла, даже в противен случай.

От NASA и Weather Source разкриват, че в дните на 22 и 23 август на територията на Ангола и Конго са бушували в пъти повече пожари, в сравнение с в Южна Америка.

В рамките на 24 часа единствено в Ангола са били преброени над 7000 горящи местоположения, до момента в който в Конго броят на пожарите е бил над 3000.

През същия интервал в Бразилия и Боливия, най-силно засегнатите от пламъци страни, са били докладвани общо към 2700 случая на пожар.

Ако прибавим към африканската численост и броя на пожарите в Замбия, които надминават 1000, обстановката в Южна Америка стартира да наподобява много по-лека.

За момента огънят в Африка обгръща най-вече сухите савани, само че всеобщото терзание е, че пламъците ще доближат влажните джунгли на Конго, което би могло да докара до съществени загуби на дървесна маса. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР