През последните осем години времето на автономна работа на средностатистическия

...
През последните осем години времето на автономна работа на средностатистическия
Коментари Харесай

Как се промени автономността на смартфоните през последните години

През последните осем години времето на самостоятелна работа на средностатистическия смарт телефон набъбна двойно. Информацията е на известния портал GSMArena, експертите на който споделиха, че през 2010 година някои телефони са можели да работят 40 часа без спиране, до момента в който в този момент този индикатор доближи 80 часа и продължава да пораства.
В извършеното от GSMArena проучване е взето под внимание времето на самостоятелна работа на смарт телефоните от разнообразни ценови категории – от €200 до €1000. Интересно е, че измерванията демонстрираха, че автономността е назад пропорционална на цената – съвсем постоянно, колкото е по-скъп смарт телефонът, толкоз по-малко е времето на неговата самостоятелна работа.



Най-дълго работят смарт телефоните с цена до €300. Именно тези мобилни устройства със слаб хардуер, екрани с по-ниска резолюция и мощни акумулатори, работят най-дълго – от 83 до 85 часа с едно зареждане на акумулаторната батерия. В това отношение най-зле са флагманите, тъй като техният хардуер употребява доста електрическа сила и единствено някои от тях устоят 81 часа с едно зареждане.



GSMArena предвижда, че в случай че увеличението на времето на самостоятелна работа продължи да пораства със същия ритъм, то към 2024 година средностатистическият смарт телефон ще има време на самостоятелна работа до 160 часа с едно зареждане. При пресмятанията не са взети под внимание изключенията като Lenovo P2, който и в този момент може да работи 150 часа с едно зареждане.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР