През последните няколоко години телефонните измамници в България доказаха своята

...
През последните няколоко години телефонните измамници в България доказаха своята
Коментари Харесай

До юли тази година са регистрирани 459 телефонни измами

През последните няколоко години телефонните измамници в България потвърдиха своята комбинативност и досетливост. За да избегнат правораздаването, някои от уредниците реалокираха активността си на територията на Румъния и Гърция, употребявайки интернационалните СИМ карти.
93 % от забърканите в този тип схеми са мъже, сочат данни на прокуратурата. Според тях съвсем три пъти повече дами стават жертви на измамниците, в сравнение с мъже. Най-голямата част от пострадалите са на възраст сред 71 и 80 година

Данните на Министерство на вътрешните работи демонстрират, че до юли тази година на територията на цялата страна са регистрирани 459 телефонни измами. За същия интервал предходната година броят им е 688. Това дава мотив на полицията да регистрира увеличена разкриваемост и спад на този тип престъпност.

По данни, изнесени от вътрешния министър единствено в границите на две години финансовата щета, нанесена от телефонните измамници е близо 23 милиона лв..

През април при огромна спецоперация беше разрушена незаконна група от над 25 индивида. Тарторът дружно с още няколко души от фамилния клан бяха арестувани в Румъния откъдето са набелязвали жертвите. Тогава стана ясно, че по данни на проверяващите арестуваните стоят зад двете най-големи телефонни измами в София предходната година за близо 1 милион лв..

Изчисленията демонстрират, че на месец българите дават приблизително по половин милион на измамниците. Малко над 50% от сигналите са от София, по-късно в класацията са Варна и Пловдив.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР