През последните няколко седмици гъсти облаци надвиснаха над Горнобанското херцогство

...
През последните няколко седмици гъсти облаци надвиснаха над Горнобанското херцогство
Коментари Харесай

Величка Велянова вкара в битката тежката артилерия - Красимир Стефанов

През последните няколко седмици гъсти облаци надвиснаха над Горнобанското херцогство - Италиански колеж. Започналата на 17-ти март инспекция от Националната организация за приходите /НАП/ се оказа стрела в ахилесовата пета на престарялата херцогиня Величка Велянова. Тя получи паническо разстройство /страхова невроза/ и в изблик на яд и изтощение свика на среднощна колекция своите бизнес-съратници Спас Панчев - Лакомото, Росен Томов и Стилиян Тютюнджиев. Четиримата са обсъждали разновидности за изплъзване от тресавището, в което са затънали до шия. В последна сметка са решили да привлекат в заверата някогашния началник на Национална агенция за приходите Красимир Стефанов - същият е член на Училищното настоятелство на НУКК.

Срещата Велянова - Стефанов се е провела редом със срещата Путин - Си Дзинпин в 18,00 ч. в понеделник, 20 март в гербовата зала /кабинета на баба Величка/. Госпожата е поискала подпомагане за данъчните си несгоди, а индивидът е споделил: „ Ще забележим... ".

Притеснената от събитията, Велянова е потърсила поддръжка и от свои доближени в Министерството на културата, където през вчерашния ден /22 март/ е провела няколко срещи. На тези срещи съзаклятниците са умували по какъв начин да забаламосат министър Найден Тодоров и той да отсрочи планувания конкурс за избор на нов шеф на НУКК..., с което би станал за смях. Ако този демоничен проект не успее, хората на баба Величка щели да лобират за нейното протеже Иван Капурдов, който е измежду участниците в състезанието.

От през вчерашния ден в НУКК стартира и финансова инспекция на Сметната палата. Подобна инспекция е имало през далечната 2000 година и заключенията в нея са еднопосочни - „ няма финансова сфера, в която управлението на комплекса да не е направило нарушавания ". Но макар фрапиращите констатации в отчета на ревизорите, Велянова и нейните бизнес-съратници се измъкват невредими от лапите на закона - всеки би могъл да се досети по какъв начин... /в. „ Сега ", 20 ноември 2000 година, „ И Сметната палата клекна пред учебното заведение на определените " /.

Дали при актуалните инспекции, проверяващите от Национална агенция за приходите и Сметната палата ще устоят на хипотетичните съблазни и изкушения, или ще се повтори сюжетът от горецитираната публикация, следва скоро да разберем...

Източник:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР