През последните месеци Преслава се качи на Седемте рилски езера,

...
През последните месеци Преслава се качи на Седемте рилски езера,
Коментари Харесай

Преслава брои 10 000 за да катери Еверест

През последните месеци Преслава се качи на Седемте рилски езера, а по-късно доближи и най-високата точка на балканите – връх Мусала (2928м). Сега покорила този връх се готви да излезе и отвън България.

„ Стигнеш ли върха, продължавай напред “, разгласи певицата. Това напред ще е не къде да е, а на самия Еверест.

Преслава към този момент е почнала инспекция и подготовка по организацията и пътуването. Процедурата е много комплицирана и има безчет условия, които би трябвало да бъдат спазени. Финансовите условия са също доста съществени. 70 000 $ коства разрешителното от непалското държавно управление за група от 7 индивида. Ако е самостоятелно, цената му е 25 000 $. Певицата не изключва опцията да потегли към върха през 2018-а, само че може да се случи и през 2019-а, тъй като се изисква много сериозна подготовка.

Преслава би трябвало да знае, че на Еверест я чакат много тествания. Въздухът е толкоз разводнен, че чувството е,ч е го няма. Дългия преход от време на време води до меланхолия и обезсърчение. Сред условията са катерачите да нямат проблеми с душeвността, опорно двигателния уред и да са с чудесно зрение, написа „ България през днешния ден “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР