През последните години все повече хора търсят ново кариерно развитие

...
През последните години все повече хора търсят ново кариерно развитие
Коментари Харесай

Все повече хора търсят ново кариерно развитие в IT сектора

През последните години от ден на ден хора търсят ново кариерно развиване у нас, насочвайки се към IT бранша.

„ IT секторът се развива динамично и предлага доста положителни условия за професионална реализация. Затова желанието на мнозина да се преориентират към тази сфера е естествено и всеки може да получи своя късмет ”, разяснява Даниела Анева, Директор „ Човешки запаси ” в подразделението у нас на интернационалната компания за IT услуги Endava.

Над 400 претенденти се бориха за 17 места в пролетната стажантска стратегия в българския офис на компанията. Подалите документи за присъединяване са с ранообразно обучение и опит, в необятен диапазон на възрастта от 18 до 35+ години, а 18% от тях са дами.

Участниците минаха през три етапи на асортимент. Одобрените 17 стажанти ще работят през идващите 2 месеца в отделите Разработване на програмен продукт, Изпитания и проби и Човешки запаси. Те са на възраст от 20 до 32 години, а близо една пета от тях са дами. Участниците ще бъдат ангажирани на 6-часов работен ден под управлението на ментори.

Сред утвърдените претенденти има както млади експерти, които се образоват и развиват IT уменията си от ученическите години, по този начин и хора, които са решили да се занимават с това на по-късен стадий. Някои участници имат към този момент приключено образовие в други области, като стопанска система и логика на психиката и даже сполучлива реалиация в региона на спорта, туризма и кулинарията.

Стажантите на Endava ще работят като екип по собствен план, като употребяват модела годен за чиновниците в компанията. На края на интервала резултатите ще бъдат показани пред техните ментори и мениджърите на компанията, като пред действителен клиент.

Стажът е заплатен, а в края на интервала има действителна опция участниците да получат предложение за непрекъсната работа. Следващата стажантска стратегия на Endava в България ще бъде отворена за кандидатстване през есента. Тя е част от философията на компанията и проектите за развиване и увеличение на екипа в София през идващите години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР