През последните години медицината обръща все по-голямо внимание на ежедневните

...
През последните години медицината обръща все по-голямо внимание на ежедневните
Коментари Харесай

Чаша вода преди хранене топи до 7 кг

През последните години медицината обръща все по-голямо внимание на ежедневните проблеми на човек и по-специално на питателните такива, като последица от забързания темп на живот на множеството хора и невъзможността им по-всяко време да се хранят вярно и здравословно.

Резултатът от това е, че от ден на ден рекомендации за това какво требва да има на масата и по какъв начин да се употребява то намират все по-широка научна аргументация.

Безброй теории и препоръки по какъв начин се поддържа тежестта и по какъв начин да се отървем от непотребните мазнини ни заливат всеки ден. Оказва се, че рецептата да съвършената диета е повече от обикновена.

Магическият елексир за намаляване е чаша вода преди всяко хранене. Това е безапелационното изказване на годишната конференция в Бостън (САЩ) на Американското химическо общество и на откривателите от отдела за хранене и физическа интензивност на Virginia Tech Blaksburga.

Механизмът на магичното деяние на водата обвързван със загуба на тегло е напълно елементарен и ефикасен: водата запълва стомаха, бързо провокира възприятие на задоволеност, в резултат на което човек яде по-малко. Само по себе си витално нужната ни течност няма калории.

На срещата в Бостън бяха показани резултатите от изследвания, включващи 48 доброволци на възраст сред 55-75 години. В рамките на 3 месеца те са били подложени на диета с ниско наличие на калории. Половината от тях преди ястие са пили по 2 чаши вода.

 Чаша вода преди хранене топи до 7 кг

В резултат на това тази група участници съумели да се отърват по време на опита приблизително със 7 кг. За разлика от тях групата, която не следвала този съвет отбелязала с към 2-3 кг по-неуспешен резултат, като междинното изгубено тегло се равнявало на към 5 кг.

В хода на опита станало ясно, че пиенето на две чаши вода преди закуска, обяд и вечеря способства за доста понижаване на тежестта и топенето на мазнини. Такова количество вода освобождава човек приблизително от 75-90 калории на хранене.

Така тези пропуснати калории без доста старания оказват помощ на човек да се освободи от 2, 5 кг наднормено тегло. И това е резултат, реализиран единствено за 3 месеца!

Един спомагателен и не по-малко радващ извод от опита на американските учени е, че водата може да се размени с някои други питиета, даже и такива, които съдържат захар.

Практическият опит в региона на храненето, демонстрира, че те също могат да бъдат дейно употребявани за понижаване на тежестта. Повечето питиета (без наличие на алкохол) понижават количеството на признатата храна, нужна за насищане.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР