През последните години Intel изпита големи трудности с миграцията към

...
През последните години Intel изпита големи трудности с миграцията към
Коментари Харесай

Intel подготвя 10 nm процесори Cannon Lake-U с изключено графично ядро

През последните години Intel изпита огромни компликации с миграцията към по-съвършени механически правила.

Процесорният колос се отхвърли от своята тактика “тик-так”, а 14 нанометровият софтуерен развой в един или различен тип се употребява във към този момент четири потомство процесори Core. Тази година се чака излизането на 10 nm чипове Cannon Lake, само че и тук нещата не са доста гладки.

От доста години мобилните процесори на Intel със постфикс U, предопределени за потребление в ултрабуците и миникомпютрите, разполагат с две x86-64 ядра и графичен ускорител HD Graphics, като по този метод потреблението на чипа е ниска.

Официален документ на Intel за плануваните промени в микрокодда сподели, че ще има два разновидността на чиповете Intel Cannon Lake-U – с графично ядро и без. И двете решения имат еднакъв кристал, само че в единия от тях, графичният ускорител HD Graphics ще бъде деактивиран.

Според ComputerBase, това най-вероятно се дължи на огромния брой дефектни чипове. Бракът в действителност би трябвало да е огромен и Intel предлага някои от тези чипове без графично ядро. Но това значи, че ще би трябвало да се употребява външна графична карта, която ще нивелира всички преимущества на 10 нанометровата технология от позиция консумация на електрическа сила.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР