През последните години Huawei положи доста усилия да наложи и

...
През последните години Huawei положи доста усилия да наложи и
Коментари Харесай

Ревю: Honor 10 срещу висшата лига на смартфоните

През последните години Huawei постави много старания да наложи и разпространява марката си по света. През това време компанията сътвори и дъщерния си бранд Honor, който в началото потегли в Китай с задачата да усили наличието на компанията в бюджетния клас.

BlackBerry показа първия си телефон с двойна камера

Motorola показа модулния смарт телефон Z3 Play

През 2014 година Honor беше подготвен за интернационална агресия и навлезе в Европа и последователно в други райони. Постепенно Honor стартира да усилва освен позициите, само че и упоритостите си. Всеки нов флагман усилва опциите, като се стреми и да резервира цената надалеч от сумите на топ моделите. Така стигаме до тазгодишния флагман Honor 10, с който поживяхме през последните няколко дни.

Увеличава се ползата към евтините смарт телефони

Android P ще е най-мащабният ъпдейт от години

Honor 10 е най-амбициозният модел на марката до момента. Той съчетава и следва на процедура всички настоящи трендове в сферата, в това число много функционалности, които има при смарт телефоните от най-голям клас. Същевременно телефонът е много по-евтин от тях - цената му е към 899 лева за версията с 64GB памет и 4GB RAM и 999 лева за версията със 128GB памет. Какъв е резултатът? Нека да забележим.

Дизайнът

В наши дни дизайнът на смарт телефона е една от най-важните характерности, с цел да притегли евентуалните си притежатели. Honor 10 се усеща доста добре в ръката. Рамката му е от метал, като е скосена в ръбовете. Лицето и гърбът на телефона са от стъкло. Стъклото на гърба е така наречен от компанията Aurora Glass, като цветовете Phantom Blue и Phantom Green оферират още по-впечатляващи и грабващи окото образни резултати и отблясъци.
 Под екрана Honor 10 има датчик за пръстови отпечатъци Под екрана Honor 10 има датчик за пръстови отпечатъци
Видът на Honor 10 притегля вниманието и постоянно става тематика на диалог. На гърба има и двойна камера със мълния, като единствено модулът на светкавицата е публикуван над другояче изцяло равния корпус. Недостатък е, че стъклото е „ магнит” за пръсти и би трябвало да се почиства постоянно, с цел да наподобява добре. Алтернатива е да се употребява транспарантният силиконов предпазен "кейс ", който идва в комплекта.

Microsoft сближава Windows 10 с Android и iOS

Nokia възражда и класиката 8110

Лицевата страна на Honor 10 е доминирана от огромния 5,84-инчов екран, който е с съразмерност 19:9. Той има така наречен „ прорез”, т.е. линията в горната част на екрана, в която са поместени слушалката, датчиците и предната камера, а част от екрана я заобикаля в профил като „ уши”. Този дизайн беше натрапен от iPhone X, като бързо стана много известен и измежду доста други производители. Под екрана е оставено малко място, което се употребява от датчик за пръстови отпечатъци, който има функционалност и на типичен Home бутон. Дисплеят има рамка към себе си, която е по-дебела по отношение на по-скъпите си съперници.

Хардуерът

Колкото и добре да наподобява, един телефон би трябвало най-много да прави работа. Големият екран е с резолюция 2280х1080 пиксела с 432ppi плътност на пикселите. Телефонът идва с авансово положен протектор за стъклото. Самите цветове са задоволително ярки, като в настройките има спомагателни варианти, както и даже опция за смяна на резолюцията с по-малка, за икономисване на сила. Яркостта също е добра и изображенията се виждат относително добре и на мощна светлина. „ Прорезът” може да се скрива софтуерно с черна линия, която се задейства от настройките.

Honor 10 употребява процесор Kirin 970 с 4GB RAM и 64GB или 128GB вградена памет. За страдание, няма слот за спомагателни microSD карти. Основен фокус на смарт телефона е изкуственият разсъдък. Затова той има и обособен чип, който оказва помощ на главния процесор в обработката и осъществяването на анализите на изкуствения разсъдък. Хардуерът се оправя сносно с всички ежедневни задания. Той не среща компликации и при по-голямо натоварване, само че загрява корпуса на телефона много, изключително в горната част, където е процесорът. Разбира се, продуктивността на Honor 10 не е толкоз огромна колкото на най-скъпите смарт телефони, само че това ще се усети единствено при доста огромно натоварване, каквото в всекидневието се случва рядко.

Камерата

Тук Honor са положили главната част от напъните в използването на изкуствен интелект. Основната камера е двойна с 16МР основен датчик и 24МР второстепенен датчик, който е монохромен. Камерата начело е единична с пъстър 24МР датчик. Всички датчици могат да се ръководят от изкуствения разсъдък, който пък се задейства по избор от потребителя. Honor 10 има голям брой режими на снимане, в това число и Pro режим, който дава цялостна независимост в избора на всевъзможни настройки на снимане. Друг забавен режим е “AR обектив”, който разпознава лицата в фрагмента (без значение дали се употребява предна или задна камера) и прибавя резултати върху тях или фонове зад тях.

Huawei нападна висшата лига при смарт телефоните с новия P20

Гугъл прибавя образна търсачка към Android

Записът на видеоклипове може да е с 4K резолюция, както ида се вършат фотоси по време на записа. За страдание камерата няма оптична стабилизация, което при толкоз огромна резолюция си проличава при по-динамичните фрагменти. Фокусът е бърз, а качеството на звука е задоволително. Може да се желае още от него при по-шумни ситуации.
 Задължителната за всеки тест на смарт телефон фотография на плодове. В случая още веднъж с задействан AI режим, който направи цветовете по-ярки. Задължителната за всеки тест на смарт телефон фотография на плодове. В случая още веднъж с задействан AI режим, който направи цветовете по-ярки.
Разбира се, остана да обърнем внимание и на изкуствения разсъдък при камерите. Когато е задействан, има много огромна роля в ръководството на двойната камера и извличането на максимума от нея. Когато работи, изкуственият разсъдък разпознава обекти и заобикалящите условия. Системата извежда съобщение на екрана, че е разпознала да вземем за пример, че се снима автомобил, постройка, човек, че е облачно или доста блестящо.

След като разпознае тези неща, изкуственият разсъдък автоматизирано усъвършенства настройките на камерата, с цел да се съобрази с всички тези критерии. Разликата в фотосите с и без включен изкуствен интелект като цяло не е огромна, с изключение на за тези, които държат и на най-малките елементи и по-ярки цветове. При по-слаба светлина "шумът " в някои фотоси може да е много, изключително когато се преглеждат с оптималната резолюция. При смаляването им, качеството се усъвършенства.
 Снимка в тъмни условия с включен AI режим Снимка в тъмни условия с включен AI режим
Сред спомагателните режими има и варианти за нощни фотоси (за тях ще е необходим статив), 3D гледка, 3D обекти, скенер на документи и други Някои от тях са налични единствено за предната камера като режим за селфи портрети с друго равнище на светлината.

Екстрите

Honor 10 употребява Android 8.1 Oreo за своя операционна система, като върху нея е конфигуриран и интерфейсът EMUI на Honor, който идва дружно с голям брой спомагателни функционалности.

Една от тях е система за лицево различаване, която отключва телефона единствено, когато предната камера разпознае неговия притежател. Системата е много бърза и точна. Справя се и на доста слаба светлина и може да се съобрази с това дали човек носи очила или не в дадения миг. Заради това, самият производител предлага към нея да се добави и различен способ на идентификация. Honor 10 може да комбинира и потребление на датчика за пръстови отпечатъци, като телефонът самичък избира по кое време да изиска идентификация с единия или другия способ. С приоритет е лицевото различаване, тъй като е по-удобно и се задейства още с повдигането на телефона към лицето.



Сензорът за пръстови отпечатъци е под стъклото, само че също е много акуратен и работи даже, когато пръстът е влажен. Все отново, телефонът не е водоустойчив с IP рейтинг, тъй че е добра концепция да се употребява на мокро.

Друга практична функционалност е „ разграничен екран”. Той се задейства при натискане и задържане на бутона за превключване сред дейните приложения. Чрез този режим може да се употребяват две приложения на екрана по едно и също време. Например YouTube в горната част на екрана и Фейсбук в долната. Потребителят когато и да е може да ръководи кое приложение каква част от екрана да взима посредством плъзгач. Процесорът не се затруднява с работата с две приложения по едно и също време, само че това се отразява на батерията, в случай че има доста видео и визуализации.
 Как наподобява режимът за по едно и също време потребление на две приложения на един екран на Honor 10 Как наподобява режимът за по едно и също време потребление на две приложения на един екран на Honor 10
Говорейки за батерията, тя е с потенциал 3400mAh, което обезпечава спокойна целодневна работа с Honor 10. Телефонът претърпя „ полеви” тест в действителни условия като спомагателен инструмент в един от дните на фестивала Webit. Беше употребен за записи на диалози, фотоси, видео, интернет през WiFi, в това число и за гледане на видеостриймове. За към 8 часа сходно потребление, изразходва малко повече от половината от батерията си. Има и интелигентни режими за икономисване на сила, които да усилят времето още повече, когато това се постанова. Смартфонът поддържа и технологията Honor Supercharge. Тя зарежда батерията до 50% за към 30-тина минути според от това какъв брой приложения се обновяват на фонов режим през това време.

Honor 10 разполага и с всичко останало, което може да се чака от един смарт телефон – NFC чип, 4G LTE, може да се употребява с две SIM карти по едно и също време и други Качеството на диалозите е положително, чува се добре, а има и шумоизолиращ микрофон, с цел да може и другият участник в диалога да чува ясно.

Заключение

Honor 10 е много хубав и добре направен смарт телефон. Многото стъкло по корпуса го прави малко по-податлив към произшествия, по тази причина би трябвало да се внимава. Хардуерът се оправя добре с ежедневните задания и множеството по-тежки натоварвания. Камерата е добра, като има какво да се желае от нея в по-сложните обстановки, само че в всеобщите случаи се оправя добре. Батерията също устоя много. Като цяло телефонът, който към този момент се продава и в България, заслужава внимание освен от хората, които търсят модел в междинния клас. Той може да конкурира и предложенията във високия клас, най-много когато човек търси атрактивен дизайн и съответен хардуер без да има потребност от допустимо най-голямата продуктивност.

Плюсове:

+ Красив дизайн

+ Много спомагателни и практични функционалности

+ Добра продуктивност

+ Издръжлива батерия

Минуси:

- Част от спомагателните функционалности са „ скрити” в настройките и разчитат да бъдат открити инцидентно от потребителя

- Камерата изпитва известни усложнения при по-сложна конюнктура

- Твърде доста стъкло, което може да се окаже проблем за притежателите с по-динамично всекидневие

- Корпусът се загрява доста при огромно натоварване

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР