През последните години го наричат културен аташе на Асеновград“. Една

...
През последните години го наричат културен аташе на Асеновград“. Една
Коментари Харесай

Йордан Кожухаров – "културен аташе на Асеновград"

През последните години го назовават „ културен аташе на Асеновград “. Една купа, която той получава измежду другари и съидейници и се популяризира и в по-широки кръгове. Дипломат от кариерата в духовния свят, тъй като това е естественият избор на хората. Йордан Кожухаров е един от приятелите на стратегия „ Христо Ботев “ – от рубриките " Duende " и " Радиоулица " – в които приятелите на програмата се срещаха и обменяха мисли в ефир, носител е на премията на Фондация „ Маестро Димитър Вълчев “. Член е на книжовен клуб „ Орфей “ при Народно читалище „ Св. преп. Паисий Хилендарски “.

Йордан Кожухаров е Главен воин в " Нашият ден " и споделя за своите 85 години и за смисъла да твориш дух и просвета:

" Благодаря безпределно на Българското национално радио, които ми даде доста – в миналото преди 7 години, за които си припомням с огромна носталгия – без него аз нямаше да бъда по този начин близко прочут и непосредствен със сестрата на маестро Димитър Вълчев – проф. Лили Вълчева. Ние означаваме всички годишнини на маестро Димитър Вълчев, направихме паметна плоча за неговата 90-годишнина.

Титлата " културен аташе на Асеновград "

" Когато дефинират и ти сложат една марка, би трябвало освен да я поддържаш, само че и да я надграждаш. Стана ненадейно и внезапно за мен. Благодаря на Бога за здравето и че мога да се включвам в културния живот и да съм основател на събития в Асеновград. Популярен съм и в Пловдив – в читалище " Възраждане – Старинен Пловдив " и в читалище " Алеко Константинов ". Това название " културен аташе " пристигна от Иван Христов, който е ръководител на читалище " Алеко Константинов ", книжовник, книжовен критик и създател. Откакто потегли, всички го поеха и си продължи. Приятно е и малко притеснително. "  

В звуковия файл можете да чуете повече.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР