През последните години естествената йонизация на въздуха намалява значително поради

...
През последните години естествената йонизация на въздуха намалява значително поради
Коментари Харесай

Йонизатор на въздух у дома - какво трябва да знаем?

През последните години естествената йонизация на въздуха понижава доста заради необятното потребление на домашен електрически уреди, автомобилно съоръжение и прочие

Така че в град, в който можете единствено да мечтае за чист въздух, може да решите този проблем със особено устройство - йонизатор на въздух, който изкуствено създава тези най-необходими частици и гони мръсния въздух.

Йонизацията на въздуха в природата се дължи на радиация от космоса, както и на мълнии заряди на електричество, които оказват помощ за образуването на въздушни йони.

Това се случва по следния метод: молекулите на кислорода улавят електрони и поради тях се зареждат негативно. И защото въздушните йони с негативно заредени електрони имат нараснала биологична интензивност, те обогатяват кислорода.

Смята се, че в затворени пространства концентрацията на йони е петнадесет пъти по-ниска от естествената и това може да повлияе отрицателно на благосъстоянието, здравето и общото положение на човешкото тяло.

 Йонизация на въздуха

Следователно, с цел да се възстановява равнището на въздушните йони, се предлага потреблението на йонизатори за въздух.

Устройствата за йонизация на въздуха, които правят изкуствено обогатяване на околната среда със заредени частици, могат да окажат както позитивни, по този начин и негативни резултати върху хората.

Резултатът зависи от мощността на устройството и концентрацията на въздушните йони в помещението.

Основното предписание за потребление на йонизатори на въздух е да не употребявате устройството непрекъснато.

Всеки модел е програмиран за избран интервал, който би трябвало да работи. Информация за това би трябвало да бъде предоставена от производителя.

Йонизаторът на въздух ще помогне да се отървете от признаци, породени от нечистия въздух като хрема, кашлица, инфектиране на горните дихателни пътища.

 За какво оказва помощ йонизаторът на въздух

Първото нещо, което можете да забележите като поставите йонизатор в жилището, е неговият резултат върху дребните прахови частици, които се виждат във въздуха.

Те ще се усилят и по тази причина почистването на прахуляк ще би трябвало да се прави няколко пъти по-често.

Също по този начин си коства да се има поради, че тези устройства не се предлагат за потребление, до момента в който в помещението има хора.

Много е значимо да се обърне внимание на въпроса за съотношението на размера на стаята с мощността на определеното устройство.

Ако устройството е прекомерно едва, най-вероятно резултатът от него ще бъде съвсем неосезаем.

В същото време несъразмерната мощ на йонизатора може да аргументи свръхзареждане на озонови молекули във въздуха, което ще има негативен резултат върху човешкото тяло.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР