През последните две седмици цената на акциите на Apple се

...
През последните две седмици цената на акциите на Apple се
Коментари Харесай

Apple не престава да радва притежателите на акции на компанията

През последните две седмици цената на акциите на Apple се възвърне след мощния спад. В началото на месец януари тази година една AAPL акция струваше $158. Днес цената на една акция на Apple е към този момент $174. Разбира се, тази цена е към момента надалеч от 232-доларовия пик от 3-ти октомври 2018 година.



Това повишаване цените на акциите се оказа задоволително Apple още веднъж да стане компанията с най-висока пазарна капитализация в света измежду всички други компании, акциите на които се търгуват на борсата NASDAQ. След приключването на вчерашните търгове цената на всички акции на Apple доближи $821 милиарда. По този метод Apple още веднъж е преди всичко по капитализация, следвана от Microsoft с пазарна капитализация $813 милиарда и Amazon, цената на акциите на която към сегашен ден е $805 милиарда.

От деня на публикуването на формалния финансов доклад цената на акциите на Apple набъбна с 12%. И всичко това, макар спада на прихода с 5% и намалелите с 15% продажби на iPhone. Почти всички вложители се радват от обстоятелството, че Apple става все по-малко подвластна от продажбите на смарт телефони и стартира да печели огромни суми посредством своите онлайн услуги и електронни облаци, в това число и от App Store. А може позитивно да са се отразили продажбите на iPhone X при по-ниски цени.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР