През последните две години на пандемията от коронавируса се уверихме,

...
През последните две години на пандемията от коронавируса се уверихме,
Коментари Харесай

Министърът на здравеопазването поздрави медицинските сестри по повод професионалния им празник 


През последните две години на пандемията от ковид се уверихме, че сестринството не е просто специалност, то е метод на живот. С тези думи министърът на опазването на здравето проф. се обърна към медицинските сестри в България във връзка Деня на сестринството, оповестиха от министерството.  

В приветствен адрес до Българската асоциация на експертите по здравни грижи проф. Сербезова написа, че на 12 май почитаме милосърдието, съпричастността, благородството, които българските медицински сестри имат.  Здравният министър напомня думите на британката Флорънс Найтингейл, която поставя основите на специалността здравна сестра: " Отдавам триумфа си на това - в никакъв случай не давам и не одобрявам оправдания ". " Вярвам, че те са верую на всеки, посветил професионалния си път на грижата за здравето на хората ", написа Сербезова. 

" Пандемията осветли вашия опит, опитност и мъдрост, които са основни за превъзмогване на всяко здравно предизвикателство, и ни напомни, че без тях сме изгубени. С напъните, които полагахте ежечасно, с високия си професионализъм и неизменимата поддръжка, която оказвахте на лекарите, вие помогнахте животът на хиляди български жители да бъде избавен ", написа още проф. Сербезова. 

Министърът показва, че с екипа на министерството поставят старания за обезпечаване на най-хубавите условия за работа в страната. „ Стремим се чрез всички законови механизми да ви подсигуряваме почтени хонорари, които да ви носят задоволство всеки ден. Сигурна съм, че работейки дружно в духа на градивния разговор и взаимната воля, ще успеем да реализираме тези цели и съм уверена, че това ще се случи скоро “, показва още Сербезова. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР