През последните две десетилетия Porsche постигна значителен успех със своя

...
През последните две десетилетия Porsche постигна значителен успех със своя
Коментари Харесай

Първа снимка на новото семейно Porsche K1

През последните две десетилетия Porsche реализира забележителен триумф със своя SUV Cayenne, само че ръководството му като флагмански SUV на марката е към своя край. До 2027 година той ще бъде помрачен от напълно електрическия K1, показан за първи път на шпионски фотоси оповестени от Carscoops.

Важно е обаче да се означи, че „ К1 “ е единствено кодово име и както то, по този начин и тежките камуфлажни панели, които се виждат на този ранен първообраз, ще бъдат сменени преди серийния дебют след три години. Прозорецът на задната четвърт може да е подвеждащ, придавайки на SUV-а по-изправен тип, в сравнение с ще има в окончателния си тип. Въпреки това главната конструкция на каросерията наподобява достоверна, а този първообраз даже наподобява разполага със серийни светлини, а не със заместващи такива. За разлика от новия Macan EV, който е с разграничени фарове, LED светлините на K1 са интегрирани, вследствие на което предната част е съвсем напълно гладка.

В долната част на бронята са ситуирани отвесни ламели, напомнящи на тези, които се виждат при 911, макар че няма централна всмукателна решетка, тъй като, сходно на Taycan, K1 работи единствено на електричество.

Докато Taycan е построен върху платформата J1 на VW, K1 ще дебютира с чисто новата архитектура SSP Sport, усъвършенствана версия на главната платформа SSP, употребена от други марки на VW Group. Въпреки че Porsche удостовери съществуването на плана K1 предходната година, детайлности по отношение на настройките на мотора и равнищата на мощ не бяха разкрити.

Като се има поради, че най-новият Taycan Turbo GT разполага с мощ до 1093 к.с., рационално е да се чака най-скъпите версии на K1 да се отличават с четирицифрени стойности на мощността.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР