През последните десетина дни стана ясно, че Verily - дъщерната

...
През последните десетина дни стана ясно, че Verily - дъщерната
Коментари Харесай

Verily, Google, коронавирусът и проблемът с новия сайт за следене на COVID-19

През последните десетина дни стана ясно, че Verily - дъщерната компания на Гугъл, се готви да пусне уеб страница, особено основан за следене разпространяването на ковид в Съединени американски щати.

Идеята е посредством него да се записват и наблюдават провежданите проби за ковид и да се води доклад за заболелите и тестваните случаи.

Както можем да се досетим сами, става въпрос за събиране на необикновено количество извънредно значими персонални данни на, дано кажем просто... доста американци.

Това подтикна петима американски сенатори да изпратят в сряда писмо с неуместни въпроси към Доналд Тръмп и централата на Гугъл.

Те изискват повече информация и елементи за точния поток на данни и за методите, по които Гугъл ще подсигурява, че няма да има пробиви и че данните няма да бъдат употребени за неетични цели или от трети лица.

Такова увещание надали ще пристигна от Гугъл обаче, защото компанията към този момент ясно разгласи, че Verily споделя данните си със Salesforce в името на " положителното обслужване на клиенти ", както и с " някои други трети компании ".

От Гугъл и Verily към момента не са коментирали писмото публично. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР