През последните десет години не е провеждано мащабно събитие в

...
През последните десет години не е провеждано мащабно събитие в
Коментари Харесай

Д-р Бойко Таков: Виждаме неизползвани възможности за развитие на партньорството между България и Испания

„ През последните 10 години не е провеждано огромно събитие в поддръжка установяването на директни настоятелен контакти сред компании от нашите две страни, за това за мен и за екипа на организацията, която управлявам, е огромно предизвикателство да образува тази бизнес делегация. Въпреки внушителния растеж на двустранния стокообмен, надхвърлящ 34% за първото полугодие на 2018 година, ние виждаме доста неизползвани благоприятни условия за развиване на комерсиалното и капиталово партньорство и те са най-много в по-нататъшната диверсификация на комерсиалните потоци сред България и Испания„ – съобщи изпълнителният шеф на ИАНМСП доктор Бойко Таков в откриващата част на българо-испанския бизнес конгрес.

Бизнес форумът с двустранни срещи „ България – Испания “ се организира в Мадрид, като присъединяване в него взимат 15 български компании със съдействието на Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинни предприятия. Партньори на Агенцията от испанска страна в организацията на събитието са организации с одобрен европейски и интернационален имидж – Конфедерацията на испанските предприемачески организации, Министерство на промишлеността, търговията и туризма на Испания.

„ Ние подходихме с изключително внимание към съставяне на деловата задача, тъй като имаме вяра, че този конгрес може да изиграе основна роля в процеса на диверсификация на двустранната търговия. Затова и компаниите, включени в бизнес делегацията от една страна са представители на обичайни български експортно насочени браншове, каквито са хранително-вкусовата индустрия, текстил и дрехи, туризъм, а от друга – компании от върховия бранш на осведомителните и информационни технологии, от бранша на строителството и архитектурата. “ – добави доктор Бойко Таков, откакто показа активността на ИАНМСП, която я дефинира като заслужен сътрудник на испанските организации.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР