Европа показва стабилност, има голям достъп до таланти и се

...
Европа показва стабилност, има голям достъп до таланти и се
Коментари Харесай

Защо инвеститорите заобикалят Европа - отговорът на EY

Европа демонстрира непоклатимост, има огромен достъп до гении и се оправи относително добре с провокациите по време на пандемията, само че... директните задгранични вложения на Стария континент падат с цели 4% през 2023 година, съгласно данните от изследване на интернационалната одиторска и консултантска компания EY.

Това е на фона на годината, в която избухна първата огромна война на Стария континент от 1945 година насам.
 Имотните покупко-продажби в Европа се сринаха. Какво ново на пазара у нас?
Имотните покупко-продажби в Европа се сринаха. Какво ново на пазара у нас?

По-високите лихви на запад дадоха своето отражение

ПЧИ са извънредно значими за европейските стопански системи - във Франция пресмятат, че те въздействат на 35% от износа и спадът може да удари по ред други системи, написа Fortune.

В страната плановете за директни задгранични вложения са намалели с 5 % до 1194, макар че към момента са най-вече от всички страни. Англия, която е на второ място, означи 6% нарастване, до момента в който плановете в Германия, която е на трето място, понижиха с 12%

IT, програмен продукт и произвеждане са някои от областите, в които вложенията са намалели, макар че ПЧИ в туризма са нарастнали, излиза наяве от изследването.

Моментът за сходни вести не е подобаващ. Еврозоната и Обединеното кралство таман започнаха да демонстрират признаци на възобновяване, откакто бяха задушени от високата инфлация и лихвените проценти. Някои от най-големите стопански системи в района, като Германия, едвам заобиколиха рецесията, само че към момента са слаби.
 Босът на фонд с $1,6 трилиона: Американците просто работят по-здраво от европейците
Босът на фонд с $1,6 трилиона: Американците просто работят по-здраво от европейците

Управляваната от Николай Танген конструкция има 1,5% от борсово търгуваните компании в света

" Европа незабавно се нуждае от задгранични вложения и това изследване би трябвало да послужи като сигнален сигнал за целия континент ", съобщи Джули Лин Тейгланд, ръководещ сътрудник за районите на Европа, Близкия изток и Африка в EY.

Според интернационалната компания геополитическото напрежение и високите цени на силата натежаха върху настройките на вложителите, както и по-строгите регулации и измененията в работните модели след пандемията към този момент не работят в интерес на Европа.

Затова и Тейлгланд приканва политиците да работят по този начин, че регулациите да не пречат на нововъведенията и на конкурентоспособността на европейските предприятия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР