През последните 72 часа САЩ са отбелязали значителен напредък на

...
През последните 72 часа САЩ са отбелязали значителен напредък на
Коментари Харесай

Белият дом: Украинската армия е „постигнала значителен напредък

През последните 72 часа Съединени американски щати са отбелязали забележителен прогрес на украинските сили в южната част на страната, съобщи Белият дом, представен от Франс прес и Ройтерс.

Във връзка с неотдавнашните рецензии към украинската контраатака, отправени от неназовани публични лица в американски медии, представителят на Белия дом Джон Кърби акцентира, че " критикуването на сътрудник и другар, който се пробва да реализира прогрес при кървави, ужасни, жестоки условия, в действителност не е потребно " за никого. " Нашият приоритет е да подсигуряваме, че те са подготвени да продължат този прогрес, че разполагат с нужните принадлежности и техника, че имат нужното образование ", добави представителят.

" Дори без да се вземат поради последните 72 часа, никой справедлив наблюдаващ на тази контраатака не би могъл да каже, че те не са постигнали прогрес ", означи Джон Кърби. " В някои области тя е мудна, само че те се борят самоуверено всеки ден ", добави някогашният адмирал, като даде обещание, че ще внимава да не разяснява украинската тактика " от дивана (си) ".

Съединени американски щати са водещият снабдител на военна помощ за Украйна, напомня Агенция Франс Прес. През последния месец американските медии цитират военни чиновници, поискали анонимност, които подлагат на критика тактиката на Украйна, в това число с аргумента, че украинските сили не са задоволително съсредоточени.

Кърби също по този начин съобщи, че не е в положение да удостовери известията, че съветските междуконтинентални балистични ракети " Сармат ", способни да носят нуклеарни оръжия, са постъпили на бойно дежурство.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР