През последните 4 години БСП беше последователна опозиция на ГЕРБ

...
През последните 4 години БСП беше последователна опозиция на ГЕРБ
Коментари Харесай

Проф. Минчо Христов: Трябва да направим всичко необходимо ГЕРБ да не се върне на власт

През последните 4 години Българска социалистическа партия беше поредна съпротива на ГЕРБ

" На тези избори всички политически обединения би трябвало да създадат по този начин, че да има едно обикновено и работещо държавно управление, което да гласоподава бюджета на Република България, да гласоподава парите за пенсиите, за лечебните заведения и за опазването на здравето като цяло - това, което е належащо на нашата страна. Не бива да се стига до обстановката, която наблюдавахме в предишния парламент. " Това съобщи в " Денят стартира " по Българска национална телевизия проф. Минчо Христов, кандидат-депутат от листата на " Българска социалистическа партия за България " в 25-МИР.
Проф. Христов дефинира като една от най-важните задания на тези избори недопускането ГЕРБ да се завърне на власт. Според него предишният парламент е направил една не добра корекция, която е нараснала заплахата това да се случи.
" Като дадоха опция на страни отвън Европейски Съюз да основават безотговорно секции, решавайки че това ще им донесе повече гласове от Англия, те разрешиха и на Турция да отворят колкото секции пожелаят. Това ще докара на Движение за права и свободи 100-150 хиляди гласа от там, като не е изключвам опцията за коалиция сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. Както не изключвам и други политически сили, в случай че влязат в Народното събрание, да поддържат ГЕРБ. Затова би трябвало да създадем всичко належащо ГЕРБ да не се върне на власт, тъй като всички виждаме какъв брой нездравословна е политиката на тази партия ", изясни Минчо Христов.
По неговите думи през последните 4 години Българска социалистическа партия е имала поредна позиция като опозиционна мощ на ГЕРБ и това, дружно с съвсем напълно съвпадащата стратегия на неговата групировка с тази на социалистите, са главните аргументи да се причисли към обединението " Българска социалистическа партия за България ".
" Не мисля, че е доста морално хора, които в предишното са били остриетата на Българска социалистическа партия, в този момент да сочат Българска социалистическа партия като партия на статуквото. А вие, като някогашни депутати от Българска социалистическа партия, прокарващи линията на Станишев, какви сте? Но не е в това въпросът. Аз ще диря мостове, способи на обединяване на опозицията, с цел да не се случи това, което се случи в предишния парламент. Най-важното е да прокарваме закони, които са потребни за хората и които им оказват помощ да живеят обикновено ", сподели още проф. Минчо Христов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР