През последните 36 часа българският народ се втрещи. Като почнем

...
През последните 36 часа българският народ се втрещи. Като почнем
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Точка на хаоса в страната може да сложи само един човек

През последните 36 часа българският народ се втрещи. Като почнем с връчването на втория мандат от Радев, минем през хаоса в прокуратурата, скандалните записи, за които Политическа партия не се извиниха, а Борисов договаря за неестествен съюз. Тоест, стана същински безпорядък и по тази причина хората се втрещиха. Но най-после електоратът ще реши всичко. Това разяснява в студиото на Нова ТВ социологът Андрей Райчев.

По думите му две събития са значими в тази обстановка – Борисов скапе съюзо с Движение за права и свободи и Гешев, и потегли да подписва съюз с Политическа партия. Следоветелно силите на терена са участниците в тези две събития – Политическа партия, ГЕРБ, Прокуратура. От тяхното съответствие ще зависи решаването на задачата.

Хаосът може да продължи до безконечност. Влошени са връзките сред Политическа партия и ГЕРБ. Има ли състезател, който да може да приказва с всички. Единственият състезател е Христо Иванов – вижда доста надалече играта и има разговор с всички. Затова считам, че най-вероятно неговата формула за експертно държавно управление ще се окаже само допустима, уточни Райчев.

Най-вероятният излаз от този безпорядък – точката на непоклатимост е двете огромни партии да се схванат и вземат главите на прокурорите. Главният резултат от този безпорядък – да се откри болния човек, който да раздерат. За мен няма подозрение – това ще е Политическа партия. Те не демонстрират никаква рационалност, никаква гъвкавост. Желанието им да минат в нахлуване е факатално, посочи социологът и добави, че при едни нови избори една част от симпатизантите няма да гласоподават към този момент за Политическа партия, друга част – ще отидат при Демократична България, а трета – ще влее в електората на „ Възраждане “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР