През последните 30 години наднорменото тегло и затлъстяването се превърнаха

...
През последните 30 години наднорменото тегло и затлъстяването се превърнаха
Коментари Харесай

Как да контролираме килограмите през различните периоди на живота си, за да сме здрави?

През последните 30 години наднорменото тегло и затлъстяването се трансфораха в сериозен проблем за доста деца и възрастни.

През 2016 година Световната здравна организация оповести извънредно тревожни данни. Повече от 1,9 милиарда души над 18-годишна възраст са с наднормено тегло, a статистиката при децата е не по-малко притеснителна - 41 милиона малчугани под 5-годишна възраст имат проблеми с килограмите.

Много хора гледат на наднорменото тегло и затлъстяването най-много като на козметичен проблем, само че в действителност те не засягат единствено външния тип. Излишните килограми усилват риска от развиване на диабет вид 2, висок холестерол, хипертония, коронарна болест на сърцето, сънна апнея, проблеми с фертилността, затруднения по време на бременност, астма, рак и доста други.

Затлъстяването въздейства на общата дълготрайност на живота и може да докара до по-ранна гибел. За благополучие, положението е предотвратимо и има способи да се преборим с килограмите допълнително на всеки стадий от живота си.

Как можем да създадем това ни поучава графиня Ангелика Волфскийл, най-популярният немски натуропат и Шуслеров терапевт, която изнесе просветителни лекции по тематиката в няколко български града.

 h

Графиня Ангелика Волфскийл

Как да направляваме килограмите през другите интервали на живота си, с цел да сме здрави?

В дългогодишната си процедура с излекувани хиляди пациенти с разнообразни болести, графиня Ангелика Волфскийл постоянно включва и Шуслерова терапия.

За попречване на появяването на наднормено тегло тя предлага комбинацията от Шуслерови соли №4, №9 и №10 на Немския хомеопатичен съюз (DHU). Te оказват помощ за задвижване на обмяната на веществата и способстват за детокса на тялото.

Сол №10 - солта на вътрешното пречистване, се приема заран по 5 табл.

Сол №4 калиев хлорид – солта на лигавиците, на обяд по 5 табл. и, сол №9 натриев фосфат – солта на обмяната на веществата, вечер по 5 табл.

Таблетките се разтварят във вода, а лекуването продължава 6 седмици. Прави се отмора, след което курсът на банкет може да се повтори.

 здраве Thinkstock

Когато се опитваме да променим метода си на хранене, само че също и когато сме подложени на мощен стрес, постоянно изпитваме пристъпи на неудържим апетит към избрани храни и нормално те не са от здравословните. В тези случаи могат да оказват помощ съответни Шуслерови соли – с тях ще избегнем преяждането.

При припадък на апетит за сладко , се приема сол №7 магнезиев фосфат.

Желанието за солени храни можем да контролираме със сол №8 натриев хлорид.

Тези, които изпитват апетит директно след хранене или които имат податливост да преяждат, в случай че са напрегнат, могат да употребяват сол №5 калиев фосфат.

При предпочитание за пушени, мазни храни оказва помощ сол №2 калциев фосфат, а пристрастеността към бързите храни и сладкишите можем да преборим със сол №9 натриев фосфат.

 здраве Thinkstock

За да сме във форма и да не се поддаваме на напрежението , ще ни е нужна и доста сила

Ефективна композиция соли, подобаваща за задачата, е: ШС №3 стоманен фосфат (сутрин), ШС №5 калиев фосфат (до 15 ч.), ШС №7 магнезиев фосфат (вечер) – одобряват се по 5 табл. от всяка на ден. Помагат ни да се преборим с физическо и психическо безсилие, с подтиснатост, при дефицит на централизация и сили. Действат релаксиращо и задвижват енергийната обмяна.

Когато към тях се прибавят и Шуслеров мас №5 (с лек масаж на горната част на корема сутрин) и Шуслеров мас №7 (същия масаж на горната част на корема вечер), резултатът е още по-бърз и мощен, поради синергичното деяние при комбинираното използване на Шуслеровите соли като таблетки и мехлеми.

 здраве Thinkstock

Една от изключително мъчителните тематики за дамите, свързани с наднормените килограми, е появяването на целулит.

Ето каква стратегия за грижа за косата и кожата, и за справяне с целулита, подобаваща за използване през всички интервали в живота, предлага графиня Ангелика Волфскийл:

ШС №1 калциев флуорид - заран - укрепва и ревитализира косата и кожата;

ШС № 8 натриев хлорид - на обяд - контролира водния баланс и хидратира;

ШС № 11 силицея - вечер - стабилизира и изглажда структурата на кожата и косата.

От всяка сол в съответното време се разтварят по 5 табл. в гореща вода и се пие на дребни глътки.

В допълнение при целулит всекидневно се прави масаж с четка на проблематичните зони с Шуслеров мас №10. За още по-бърз резултат към него може да се добави и действието на мехлемите №1 и №11 (редуват се в разнообразни дни или се смесва в шепата по малко от всеки мас и се нанася едновременно).

 здраве Thinkstock

След 45-ата година настава доста закъснение на обмяната на веществата

Количеството мастна тъкан при една 50-годишна жена е съвсем двойно спрямо това на 30-годишна жена със същото тегло. По този метод общият потенциал за изгаряне на мазнини пада. И до момента в който по-младите дами и без придвижване изгарят към 2200 килокалории дневно, при дамите след 45-та година те постоянно са единствено по 1000 до 1200 килокалории.

 здраве Thinkstock

Kаква да бъде вашата тактика в този интервал от живота?

Можете да забавите измененията в тялото, като се движите повече, храните се с доста зеленчуци, употребявате така наречен горчивки с билков състав, които задвижват обмяната на веществата, да вземем за пример Гастритол.

А с цел да поддържате корема във форма, ще ви оказват помощ Шуслеровите мехлеми №1, №9, №10, №11, №12 – ползват се с периодично повтаряне в разнообразни дни, което подтиква изгарянето на мазнините.

 здраве Thinkstock

За никого не е изненада, че уравновесеното хранене, включващо задоволително количество плодове и зеленчуци, е в основата на поддържането на добра физическа форма. Не е значимо обаче единствено с какво се храним, а и по кое време и с какви количества се храним.

„ Вечерята остави на враговете си”

Това гласи една китайска сентенция, която неслучайно е залегнала в лечебната процедура на най-популярния немски натуропат и Шуслеров терапевт графиня Ангелика Волфскийл.

 здраве Thinkstock

Установено е, че в случай че човек се храни щедро вечер, кръвната захар и равнището на инсулина се повишават повече, в сравнение с в случай че човек одобри същото количество храна на закуска. Ако равнището на инсулин е високо вечер, тялото не може да разгражда мазнини през нощта.

Според графиня Волфскийл мазната и тежка храна подтиква стомашно-чревната активност и пречи на производството на мелатонин, който се грижи за спокойния сън. Той пък е значим за възобновяване на тялото и обезпечаване на задоволително сила денем.

 здраве Thinkstock

Освен това, в случай че най-малко половината от всекидневно одобряваното количество калории бъде изконсумирано сред 19:00 ч. и 1:30 ч., да вземем за пример, в тялото настава така наречен „ безредна инсулинова реакция”, която се смята за прелиминарен етап на диабет.

Ето за какво един от препоръките на немския натуропат е заран и на обяд да се одобряват повече, а вечер доста по-малко калории.

И не забравяйте, че наложителен детайл от поддържането на здравословно тегло е да бъдем физически дейни. Затова, в случай че не обичате спорта, старайте се да вървите пеш колкото се може повече. 10 000 стъпки на ден е оптималното придвижване за хората в дейна възраст.

 здраве Thinkstock

Припомнете си и:
Лечение на женските заболявания с естествени средства От какво зависи здравето на щитовидната жлеза? Как да запазим здравето си през есента и зимата с Шуслеровите соли Можем ли да запазим младостта и хубостта?
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР