През последните 25 години открихме планети в най-особените и екстремни

...
През последните 25 години открихме планети в най-особените и екстремни
Коментари Харесай

Големи планети могат да се формират около супермасивни черни дупки

През последните 25 години открихме планети в най-особените и рискови среди, поставяйки въпроса: Какви условия са прекомерно рискови, с цел да се образува една планета? Сега нови изследвания допускат, че даже свръхмасивните черни дупки от време на време имат подобаващи условия за образуване на платена, написа БГНЕС.
Японски откриватели са симулирали обсега на евентуалните условия към дейна (но не прекомерно активна) свръхмасивна черна дупка. Тези черни дупки са заобиколени от големи облаци под формата на прахуляк и газ, оповестява The Astrophysical Journal.
Далеч от свръхмасивната черна дупка, където температурата е задоволително ниска, прахът в този регион може да стартира да натрупва ледени кристали. И тези ледени кристали могат да се слеят между тях, да порастват и когато придобият размер на постройка, поради гравитацията от ден на ден и повече материал се натрупва върху тях, с цел да образува пълноценни планети.
" Нашите калкулации демонстрират, че десетки хиляди планети с 10 пъти по-голяма маса от тази на Земята могат да се образуват на към 10 светлинни години от черна дупка ", сподели съавторът на изследването Еихиро Кокубо, професор в Националната астрономическа обсерватория на Япония. „ Около черни дупки може да има планетарни системи с удивителен мащаб. “
Времевата канара за образуването на тези планети зависи от това какъв брой безредни са придвижванията в повърхнината. Екипът чака те да набъбнат за стотици милиони години, което е сравнимо с времето, което може да остане дейна свръхмасивна черна дупка, сходна на размер на тази в центъра на Млечния път.
" При подобаващи условия планетите могат да се образуват даже в тежки среди, да вземем за пример към черна дупка ", създателят Кейичи Вада, професор в университета в Кагошима.
Като се има поради, че съвсем всяка вселена във Вселената има свръхмасивна черна дупка в сърцевината си (и някои повече от една), планетите в орбита към свръхмасивни черни дупки евентуално не са малко, се отбелязва в обявата.
Изследователите показват, че нормалните техники, които използваме за разкриване на екзопланети, са несъответствуващи за намирането на такива обекти. Ще би трябвало да се употребяват други техники, учредени на измененията в излъчванията на черните дупки, само че нашата технология може би би трябвало да се усъвършенства доста, преди този момент да бъде реализирано.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР