През последната седмица една от най-широко дискутираните теми е свързана

...
През последната седмица една от най-широко дискутираните теми е свързана
Коментари Харесай

Третият сет трябва да се играе до 12 точки: Реформата, която предложи Азаренка

През последната седмица една от най-широко дискутираните тематики е обвързвана с продължителността на мачовете, откакто Елена Рибакина бе принудена да играе до 3 часа през нощта в Торонто, а идващият ѝ дуел бе плануван да се изиграе още на идващия ден. Самата тя насочи остри рецензии към управлението на WTA, споделяйки по какъв начин не е имала нужното време за възобновяване и това е довело до травми. Казахстанската тенисистка бе подкрепена от Ига Швьонтек, а през днешния ден и някогашната №1 Виктория Азаренка изрази мнение, че сходно нещо не трябва да се позволява и предложи да бъдат направени съществени промени.

" Мачовете от вечерната сесия би трябвало да стартират по-рано, да вземем за пример от 18:00 часа и от 20:30. Също по този начин е хубаво на повече кортове да има вечерни дуели. Разбирам, че няма да е добре за шампионата нощните сесии да бъдат отстранени напълно, само че би трябвало да имаме и авариен вид, като да вземем за пример даден конфликт да се реалокира на различен корт, с цел да не завърши прекомерно късно. Вярвам, че това ще бъде от помощ за гладкото протичане на срещите и програмата няма всяка седмица да е тематика за разискване. 

Честно казано, не знам по какъв начин ще бъде признато сходно предложение, само че считам, че ще бъде добре дуелите да бъдат по-кратки. Мисля, че това няма да повлияе на качеството на даден шампионат. Да, има обичаи, само че съгласно мен това е смяна, която няма да обезличи тениса или пък да понижи интереса към него. Например една допустима промяна е третият сет да се играе до 12 точки ", разяснява някогашната лидерка в международната класация.

`Third Set Up To 12 Points`: Azarenka Calls For Shorter Matches Amid Scheduling Incidents
— tennis-infinity.com (@TennisInfinity1)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР