През последната година скечовете на комедианта Мат Райф трупат десетки

...
През последната година скечовете на комедианта Мат Райф трупат десетки
Коментари Харесай

TikTok направи Мат Райф известен. Но шега с домашното насилие обръща публиката срещу него

През последната година скечовете на комедианта Мат Райф натрупат десетки милиони гледания и хиляди позитивни реакции в TikTok. До в този момент.

На 15 ноември Netflix пусна филм, отдаден на стенд-ъп комедията и живота на 28-годишния Райф - " Matt Rife: Natural Selection ". Продукцията, която сега излиза на трето място по гледаемост в България, провокира бурна реакция поради смешка за домашно принуждение.

Филмът стартира с комика, който споделя по какъв начин отива на ресторант с другар. Двамата са посрещнати от хостеса, която е с насинено око. Приятелят на Райф се чуди за какво дамата не работи в кухнята, „ тъй че никой да не би трябвало да вижда лицето ѝ “.

„ Имам възприятието, че в случай че можеше да готви, нямаше да е с това насинено око. “, дава отговор Райф.

Видеоклипове на фрагмента от шегата стартират да се популяризират онлайн малко след стартирането на продукцията. В рамките на няколко дни един клип навърта над 2 милиона гледания, до момента в който рецензиите към Райф нарастват, показва изданието Time.
He ate with that one Wednesday Addams joke a year ago and that wasnt even him, that was cause a baddie stole the show
Мат Райф разгласява елементи от своите стендъп комеди стратегии в TikTok от 2020 година насам. С това той бързо завоюва доста почитатели - през днешния ден те са над 18 милиона. Шегите му нормално се концентрират върху секс, срещи и връзки и така нататък Всичко до излизането на " Matt Rife: Natural Selection " получава позитивен отговор от почитателите му.

Сега негови почитатели и други основатели на наличие считат, че Райф злепоставя или се подиграва с жертви, вместо да иронизира или да се майтапи с тези, които имат повече власт.

„ Просто не е смешно. И е необичайно, че екипът му позволи това - със знанието, че аудиторията му е най-вече от дами “, разяснява човек под видео на Райф в TikTok.

Дрю Афуало, която е основател на платформа, отговаряща на мъже женомразци онлайн, направи два видеоклипа за шегата на Райф.
This is for educational purposes and not meant to bully or harrass. Do you think Matt Rife’s Netflix comedy special just tanked his career?.
В първия Афуало изяснява за какво счита, че шегата е надалеч от занимателна и показва, че Мат Райф отчуждава женската си публика.

Второто видео демонстрира по какъв начин Афуало дава отговор на коментар, в който се споделя, че Райф е комедиант и би трябвало хората да преодолеят шегата.

„ Изисква се доста разсъдък, духовитост и неповторима позиция, с цел да напишеш качествени смешки. В същото време е нужен едноцифрен коефициент на просветеност, с цел да се смееш на смешка, в чийто главен фокус е удряна жена “, споделя Афуало.

Райф отговори на рецензиите с думите, че „ просто опипва почвата ", с цел да види дали всички ще се забавляват или не. Той също по този начин разгласява „ опрощение “ - под формата на стори в Instagram.

„ Ако в миналото сте се обидили от смешка, която съм разказал, ето линк към формалното ми опрощение “, гласи известието му. Линкът води до уеб страница за „ каски за специфични потребности “. Това провокира нова вълна от реакция и обвинявания в дискриминация.

Comedian Matt Rife is facing backlash after posting a fake apology link on Instagram.

Intended for those offended by jokes in his Netflix special, he actually linked to a website selling special needs helmets.
— Dexerto (@Dexerto)
Преди време комикът бе замесен в скандал поради цените на билетите за представленията му. Това стана, откакто той разгласи турнето си „ ProbleMATTic “ през юни.

Тогава Райф разгласява код за предварителна продажба, който ускори търсенето в платформата на Ticketmaster и увеличи цените на билетите. Феновете упрекват уеб страницата и Райф за това, като някои настояват, че билетите са по-трудни за приемане, в сравнение с тези за турнето " Eras " на Тейлър Суифт, което е измежду най-касовите в Съединени американски щати за 2023 година и аргументи по-рано тази година.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР