През последната година онлайн обучението се превърна в част от

...
През последната година онлайн обучението се превърна в част от
Коментари Харесай

Какво да правим, когато детето остане у дома за дистанционно обучение

През последната година онлайн образованието се трансформира в част от всекидневието ни. Това донесе редица провокации за родителите и ни сложи в напълно нова обстановка, за която сигурно не бяхме готови. Ето няколко съвета по какъв начин да се оправим с нея от специалиста Невена Басарова от „ Първа детска академия за положителни маниери “. Тя е преподавател на разнообразни бизнес и мотивационни конгреси, като TED. Първата си книга „ Детска академия за положителни маниери “ (изд. „ Софтпрес “) разгласява предходната година, а напълно неотдавна излезе и нейното продължение „ Упражнения по етикет “.

1. Създайте си график и го спазвайте. Той би трябвало да се доближава оптимално доста до нормалното всекидневие

Не допускайте приравняването на отдалеченото образование с позволение за „ нищоправене “ и интервал за мързелуване. Това ще се трансформира в табиет, а навикът - в метод на мислене, който ще докара до липса на цели, блян към сбъдване на фантазии и развиване.

Нека детето продължи да става задоволително рано, с цел да има време да направи утринния си тоалет и да закуси преди учебно заведение, а не „ да се явява в клас “ по пижама. Настоявайте да съблюдава и междучасията. Планирайте времето за писане на домашни, отмора, занимания и даже фамилната вечеря.

2. Провокирайте креативните заложби на детето

Децата също се поддават на влизането в рутина. А рутината убива творчеството. Как да я разчупите? Задавайте въпроси, които го карат да прави избори за неща, за които не би се замислило. Помогнете му да уточни желанията си за свободното време. Подскажете му други възможности на „ първия избор “ - игра на топка на двора, урок по пиано, китара или изобразяване онлайн.

3. Не забравяйте физическата интензивност

Един от огромните проблеми с изолацията е неналичието на физическа интензивност, която с изключение на опасности за здравето, ни подтиска и на прочувствено равнище. Използвайте желанието на децата за електронни игри и участвайте в някоя видеоигра, обвързвана с танци. Направете си фамилен шампионат пред тв приемника - в нашия дом това е едно от обичаните занимания. Забавляваме се ужасно, даже бебето взе участие, а и прекарваме пълноценно време дружно.

4. Дайте му отговорности

Включете детето в ежедневните домашен задания - да оказва помощ с подреждането, прибирането на облеклата или да дава отговор за слагането на масата и измислянето на седмичното меню. Ако имате домакински любим - включете и грижи за него.

5. Не забравяйте да поддържате връзка и с други хора

Потърсете приятелско семейство, с което можете да поддържате връзка безвредно. Това е значимо за всички, освен за децата. Социалните умения, като всички останали, е значимо да се упражняват и развиват.

Всички тези занимания ще оказват помощ на детето ви, а и на вас самите, да запазите ритъма и структурата на всекидневието си допустимо най-близо до естественото. Нека децата не остават с усещане, че светът е капитулирал и това ги освобождава от отговорности и отговорности. Направете си „ лист с желанията “ и „ лист със дилемите “. Така детето ви ще има ясна визия за разликата сред това, което ни се желае, и това, което действително е нужно да създадем.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР