През поредицата от почивни дни за празниците голяма част от

...
През поредицата от почивни дни за празниците голяма част от
Коментари Харесай

Какви са капаните при наемането на кола в ЕС

През поредицата от почивни дни за празниците огромна част от хората се насочиха на път у нас и в Европа. Със сигурност някои са употребявали един от разновидностите да се насладят в по-голяма степен и да разнообразят почивката си в чужбина, употребявайки кола чартърен - рент а кар.

Знаем ли обаче задоволително за тази услуга и правата ни при потреблението й? Гост по тематиката в Сутрешния блок на БНТ1 беше шефът на Европейския потребителски център – България Игнат Арсенов.

По думите му, най-честите клопки за потребителите са в това, че цената за наем на автомобил се трансформира по време на резервацията, вследствие на спомагателни услуги, които не са включени и това е нелоялна процедура.
Игнат Арсенов, шеф на Европейски потребителски център – България: Например горивото - всички компании имат друга политика във връзка с горивото. Най-изгодно за потребителя е взимане с цялостен контейнер и връщане с цялостен.
Арсенов предизвести, че би трябвало да внимаваме и за поемането на част от ремонта при възможни вреди по автомобила.
Игнат Арсенов, шеф на Европейски потребителски център – България: До избрана сума, ние сме виновни за покриване на вреда по автомобила - да вземем за пример, в случай че ремонтът коства 1000 евро, първите 500 се покриват от потребителя.
Трябва да разполагате още с годна шофьорска брошура, както и дейна дебитна карта за оставяне на депозит, разясни още Арсенов.

Внимавайте и с заплащането на спомагателни застраховки, изключително в случай че подписвате контракт на непознат език, предизвести специалистът.

Вижте още потребни препоръки във видеото!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР