През почивните дни остава хладно за сезона, предупреждават от НИМХ.През

...
През почивните дни остава хладно за сезона, предупреждават от НИМХ.През
Коментари Харесай

През почивните дни остава хладно за сезона

През почивните дни остава хладно за сезона, предизвестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

През идващото денонощие облачността ще е раздрана, най-вече забележителна. На места ще има краткотрайни превалявания, в множеството региони - слаби, само че в Югозападна България, където в следобедните часове ще се развива купеста облачност, на изолирани места ще са краткотрайно интензивни. Ще духа до сдържан, в Източна България за малко и мощен вятър от изток-североизток.

Ще бъде относително хладно за интервала, преобладаващите минимални температури ще са сред 7° и 12°, в София - към 8°, оптималните ще са сред 16° и 21°, в София - към 17°. Вечерта над доста региони облачността ще намалее. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца и денем едва ще се намали, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието облачността ще е раздрана, най-вече забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. Вечерта облачността ще понижава. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 14°-19°. Температурата на морската вода е 12°-17°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините облачността ще е забележителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, след обяд на обособени места в масивите в Югозападна България, краткотрайно интензивни превалявания. Ще духа най-вече сдържан вятър от изток-североизток, по най-високите върхове - от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 10°, на 2000 метра - към 4°.

В неделя и понеделник ще бъде относително хладно за интервала, с раздрана облачност. На места ще има и краткотрайни превалявания, в множеството региони - слаби, само че в Югозападна България, където в следобедните часове ще се развива купеста облачност, е допустимо краткотрайно да са и по-интензивни. Вятърът ще е най-вече сдържан, от изток. Минималните температури ще са сред 5° и 10°, преобладаващите оптимални - сред 16° и 21°, съобщи през днешния ден.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР