През пет кошмарни дни, в които нищо не върви по

...
През пет кошмарни дни, в които нищо не върви по
Коментари Харесай

Нов превод на Хотел от Артър Хейли

През пет кошмарни дни, в които нищо не върви по проект, орисите на посетители, шефове и чиновници в най-големия хотел в Ню Орлиънс се преплитат и прекатурват.
Една незабравима съвременна класика излиза още веднъж на българския пазар в ново издание и в нов превод от Камен Велчев!
Артър Хейли ви кани още веднъж в своя „ Хотел”, с цел да ви направи част от подмолния живот на цялостен един видимо безукорен свят.
Собственикът на елитния „ Сейнт Грегъри “ разполага с по-малко от седмица да събере задоволително пари, с цел да избави делото на живота си. Междувременно честният и работлив шеф Питър Макдърмът прави всичко допустимо да се оправи с корумпираните чиновници, остарялата техника, претенциозните посетители и няколко рецесии, които заплашват да срутен реномето на хотела. И тъкмо когато наподобява, че не може да стане по-зле, на главата на Питър се струпват опит за обезчестяване в хотелска стая, грабежи, както и следствие на ликвидиране.
През пет кошмарни дни, в които нищо не върви по проект, орисите на посетители, шефове и чиновници в най-големия хотел в Ню Орлиънс се преплитат и прекатурват.
Този „ Хотел” не е просто постройка, в която хора отсядат за по няколко дни. Това е жив организъм, чието сърце бие със сърцата на неговите чиновници, и като всеки жив организъм може да страда от смъртоносни заболявания.
По безподобен метод, с бездънен психологизъм, Артър Хейли преплита историите на шефове, чиновници, крадци, служители на реда, херцози, магнати, дъщери на милионери и елементарни чистачи, с цел да потопи читателите в дребната галактика на хотелиерския бизнес и да ги въвлече в безмилостна игра на съветска рулетка.
Ще успее ли „ Сейнт Грегъри “ да се излекува от своите, или времето му към този момент е пристигнало?
Артър Хейли натрупва за малко международна популярност с остросюжетните си романи. Писателят е създател на 11 романа, издадени на 38 езика в 40 страни по света, с общ тираж от 170 милиона копия. Най-известните произведения на Хейли са „ Полет в опасност”, „ Окончателна диагноза” „ Във висшите кръгове”, „ Хотел”, „ Летище”, „ Банкери”.
Книгите му „ Хотел” и „ Летище” са филмирани и на необятния екран, надлежно, като в тях вземат участие светила на актьорската игра, като Бърт Ланкастър, Дийн Мартин, Джийн Сибърг и Жаклин Бисе.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР