През периода от 3 до 7 октомври 2023 г., Групата

...
През периода от 3 до 7 октомври 2023 г., Групата
Коментари Харесай

КРС взе участие в редовните пленарни заседания на независимите регулатори

През интервала от 3 до 7 октомври 2023 година , Групата на самостоятелните регулатори /IRG/ и Органът на европейските регулатори в региона на електронните известия /BEREC/, под семейството на португалския регулатор – ANACOM, организираха своите регулярни конгреси – 63-та Генерална асамблея на IRG и 56-ти Пленарни съвещания на BEREC, оповестиха от Комисия за контролиране на известията /КРС/.

На съвещанието на Съвета на регулаторите на BEREC беше показана настояща информация за осъществяването на Работната стратегия на Органа за 2023 година Приети за утвърждение бяха отчетите по отношение на използването на Регламента за отворен интернет и по отношение на индикаторите за резистентност за електронни съобщителни мрежи и услуги и плана на насоки за мрежи с доста огромен потенциал.

Обсъден и утвърден беше план на Работна стратегия на BEREC за 2024 година, който ще бъде оповестен за публично разискване. Разгледани бяха въпроси, свързани с трендовете и регулаторните провокации на обработката в облак, виртуализацията и софтуеризацията в телекомуникациите, киберсигурността, крайните консуматори и други

По време на съвещанието беше извършен и избор за ръководител на BEREC за 2025 година и заместник-председатели за 2024 година В резултат на извършения избор за ръководител на Органа за 2025 година бе определен Robert Mournik – ръководител на ComReg /Ирландия/, а за заместник-председатели за 2024 година Patrícia Silva Gonçalves – член на Съвета на ANACOM /Португалия/, Laure de La Raudière – ръководител на Arcep /Франция/, и Hrafnkell V. Gíslason – ръководещ шеф на ECOI /Исландия/.

На Генералната асамблея на IRG беше разискван план на Работна стратегия на IRG за 2024 година и въпроси, свързани със събития на IRG за създаване на потенциал за 2023 година, финансови и други въпроси. Проведено беше и гласоподаване на заместник-председатели на групата за 2024 година.

В работата на двата органа присъединяване взеха Иван Димитров – ръководител на Комисията за контролиране на известията, Кристина Хитрова – заместник-председател, и Ердинч Хайрула – член на Комисията.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР