През първия ден от 2018 година времето ще е предимно

...
През първия ден от 2018 година времето ще е предимно
Коментари Харесай

Новата година започва с много топло време, но ето кога пак идва снегът

През първия ден от 2018 година времето ще е най-вече слънчево и съвсем безшумно. В утринните часове тук-там в низините ще се образува мъгла или ниска облачност. Ще се затопли още и оптималните температури ще бъдат сред 10° и 15°, по-ниски ще останат в регионите с мъгла. Привечер от запад облачността, изначало междинна и висока ще стартира да се усилва и вплътнява. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).
Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево и съвсем безшумно. В утринните часове тук-там с понижена видимост. Максимални температури на въздуха: 10°-12°. Температурата на морската вода е 10°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа мощен вятър от запад-югозапад. Вечерта над масивите от Западна България облачността ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 8°, на 2000 метра – към 3°. Във вторник и сряда ще има по-значителни нараствания на облачността, на обособени места ще превали слаб дъжд.
Първия ден в Източна България вятърът от югозапад краткотрайно ще се усили и температурите там ще са високи. Постепенно вятърът ще се ориентира от запад, втория ден - от северозапад, ще се усили и с него ще стартира захлаждане. В четвъртък ще доминира облачно време, още преди обяд в Западна България ще завали дъжд, който бързо ще премине в сняг. В Източна ще е съвсем без превалявания. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за месеца – ще се намалява.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР