През първите сто дни от началото на спецоперацията в Украйна

...
През първите сто дни от началото на спецоперацията в Украйна
Коментари Харесай

Русия продължава да получава значителни приходи от износ на енергийни ресурси


През първите 100 дни от началото на спецоперацията в Украйна Русия е получавала приблизително над €900 милиона дневно от цялостен ​​свят, написа немският таблоид Bild. През това време Германия заплати 16,72 милиарда евро за съветски газ, петрол и въглища - единствено Китай похарчи повече за тях. През същия интервал целият Европейски Съюз купи от Русия енергийни запаси за съвсем €70 милиарда В резултат на това Москва се „ къпе в парите “ на Запада, макар че доста страни се стремят да понижат зависимостта си от Русия в енергийния бранш.

146 дни след началото на спецоперацията в Украйна Русия към момента продължава да получава обилни доходи от експорт на сила. „ Путин плува в нашите пари “, написа немският таблоид „ Билд “.

Строгите наказания трябваше да отслабят съветската стопанска система и по този метод да принудят водача на Кремъл да промени решението си и да спре военните дейности. Проблемът обаче е, че най-важният източник на пари за Русия остава значително непокътнат. Става дума за експорт на изкопаеми първични материали, като Германия е един от главните купувачи в тази област, акцентира изданието.

Само от началото на съветската специфична интервенция в Украйна Германия е превела на Русия 16,72 милиарда евро за газ, петрол и въглища, съгласно данни, оповестени от Центъра за проучване на силата и чистия въздух CREA. През този интервал единствено Китай е купувал първични материали от Русия за огромна сума (25,44 милиарда евро).

През това време съвсем 70 милиарда евро от целия Европейски Съюз са постъпили в ръцете на Владимир Путин, написа Bild. В резултат на това единствено страните от Европейски Съюз заплащат повече от 200 милиона евро дневно за импорт на сила от Русия.

Въпреки това от март насам заплащанията от Европейски Съюз са спаднали внезапно с към 70% - тъй като доста страни се пробват да станат самостоятелни от съветския импорт - и може би също тъй като заради по-високите температури в този момент се употребява по-малко сила в отоплителните системи.

В Германия обстановката е друга: тя е толкоз подвластна от съветския импорт на сила, че газовите складове бяха изпразнени предходната седмица, макар лятното време. Според немския таблоид повода за това са ремонтните действия по газопровода " Северен поток ". Шести дни не се доставя газ от Русия за Германия.

Това демонстрира, че даже 143 дни след началото на военната спецоперация в Украйна, Германия към момента е толкоз подвластна от съветския газ, че вносът от други страни не може да покрие търсенето даже в разгара на лятото, акцентира изданието.

Въпреки това фактът, че Европейски Съюз понижи заплащанията си, не значи, че потокът от пари към Русия заплашва да пресъхне: огромни количества „ свежи пари “ не престават да постъпват в страната от други райони на света, които са привикнали да финансира военна специфична интервенция в Украйна.

През първите 100 дни на военните дейности Русия е получавала приблизително над 900 милиона евро дневно от цялостен ​​свят, съгласно немския таблоид Bild.

по материали на

.

Последвайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК -->
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР