През първите пет месеца на 2022 г. почти три пъти

...
През първите пет месеца на 2022 г. почти три пъти
Коментари Харесай

Дания смята, че визовите ограничения за руснаците трябва да бъдат въведени на ниво ЕС

През първите пет месеца на 2022 година съвсем три пъти повече туристически визи са издадени на съветски жители в Дания, в сравнение с през цялата 2021г.

Въпреки че става дума за 28 визи на месец, Дания е подготвена да разиска рестриктивните мерки за издаване на визи за съветски жители на равнище на Европейския съюз.
Това настояват от миграционната работа на Дания, които предоставиха на Politiken данни за издадените визи, оповестява Укринформ.

„ През първите пет месеца на 2022 година съвсем три пъти повече туристически визи са издадени на съветски жители, в сравнение с през цялата 2021 година “, оповестява изданието.

Общо 141 туристически визи са издадени на съветски жители, което е 28 визи на месец. През 12-те месеца на 2021 година са издадени общо 49 туристически визи на руснаци, т.е. към четири туристически визи на месец. Но тази разлика в числата може да се дължи на рестриктивните мерки за пътешестване, свързани с ковид, които бяха в действие през 2021 година

Шефът на имиграционната работа на Дания е уверен, че в границите на Европейски Съюз би трябвало да се вкарат ограничавания за издаване на визи на жители на Руската федерация.

" Паневропейският отговор, препоръчан от Естония, е рационален. Ясно е, че в случай че руснаците могат да влязат в една европейска страна, то по принцип могат да влязат в цялото Шенгенско пространство. Ето за какво би трябвало да се вкарат наказания в границите на Европейски Съюз ", сподели министърът.

Според The ​​Local датският външен министър Йепе Кофод сподели по-рано тази седмица, че Дания е отворена за разискване на въпроса за рестриктивните мерки за издаване на туристически визи на жители на Руската федерация с европейски и северноамерикански сътрудници.

Както оповестява Ukrinform, Полша работи върху идея, която ще разреши отменяне на обжалвания за виза от съветски жители. Съответното решение може да бъде взето през идващите седмици.

Министърът на външните работи на Чешката република, която сега ръководи Европейския съюз, Ян Липавски, желае да разиска на срещата на външните министри на Европейски Съюз, която ще се организира в Прага в края на месеца, общо прекъсване на визите за съветски жители.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР