През първата половина от месеца по-вероятно е средните температури да

...
През първата половина от месеца по-вероятно е средните температури да
Коментари Харесай

Ето какво време ни очаква до средата на ноември

През първата половина от месеца по-вероятно е междинните температури да са по-високи от нормалните, макар че след 5 ноември ще се намаляват. Това демонстрира прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.

Ноември ще стартира с прохладно време и стопляне. След краткотрайно скъсване и понижение на облачността в самото начало на месеца, тя още веднъж бързо ще се усили и на 2 ноември през страната ще премине атмосферно разстройване. Облачността ще се усили, ще има и превалявания, на повече места в западната половина от страната, където температурите краткотрайно ще останат по-ниски спрямо тези в останалите региони.

През идващите дни с поток от юг-югозапад температурите ще се покачват, облачността ще се раздра. Дневните температури в Източна България и северно от планините ще доближат 20°-25°.

С ниска облачност или мъгли в нощните часове и преди обяд ще бъде в западната част на Дунавската низина и на Горнотракийската равнина и там оптималните температури ще остават по-ниски.

През втората половина от първото десетдневие, с намаляване на югозападния вятър, температурите ще се намаляват и към края на интервала ще се приближат до нормалните. Облачността ще бъде по-често забележителна, само че вероятността за превалявания през множеството дни остава относително малка; краткотрайно се покачва към 7 ноември.

До средата на месеца ще има условия за валежи тук-там, с по-голяма възможност в западните региони, само че обилни количества не се чакат. Често вятърът ще е с източна съставния елемент. Температурите ще бъдат близки до междинните.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР