През нощта срещу петък валежите ще спират, след което идва

...
През нощта срещу петък валежите ще спират, след което идва
Коментари Харесай

Синоптикът Янков: Снегът иде до дни, а преди това се гответе за други ужаси!

През нощта против петък преваляванията ще стопират, след което идва време на раздрана облачност и увеличаване напразно. Това съобщи синоптикът Петър Янков. В събота ще захладнее, ще има превалявания, които в югозападните региони ще бъдат обилни, стана ясно от думите му.

„ Температурите ще се движат сред 14 и 20 градуса. Приятни температури, само че преваляванията ще бъдат постоянно събитие както при нашите южни съседи, по този начин и при нас, със мощни ветрове. Времето няма да бъде уместно за планински туризъм “, прогнозира Янков.

В изборния ден – тази неделя, ще има раздрана облачност с повече слънце.

„ Вятърът ще се резервира, малко ще отслабне. Ще има повече слънчеви часове и едва покачване на температурите сред 16 и 21 градуса “, посочи синоптикът пред Bulgaria ON AIR.

Янков разгласи, че тези температури ще се задържат и при започване на идната седмица, а в края на седмицата още веднъж предстоят превалявания с намаляване на температурите.

„ Дневните температури ще бъдат в рамките на 12 до 17-18 градуса в края на седмицата. Температурите ще бъдат подобаващи и за зимните гуми. По планините има незначителна снежна завивка, която ще основава проблеми на туристите с падение и условия за контузии. Времето ще е неуместно за туризъм високо в планината.

Сериозно захлаждане с валежи във високите западни полета и в планините, по-съществени превалявания от сняг се чака в средата на месеца – в интервала сред 14 и 19 ноември. Тогава времето ще бъде по-динамично с сензитивно захлаждане и валежи от сняг “, сподели още синоптикът.

В началото на идната седмица с отслабването напразно ще има утринни мъгли, съчетани с ниски облаци, които ще се раздират по обед.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР