През нощта ще се задържи облачно, с превалявания от дъжд,

...
През нощта ще се задържи облачно, с превалявания от дъжд,
Коментари Харесай

Синоптици обявиха кога ще си тръгне студът и ще се върне пролетта

През нощта ще се задържи облачно, с валежи от дъжд, тук-там, основно из високите полета на Западна България и в Предбалкана - подправен със сняг, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Вятърът ще е до сдържан от североизток. Минималните температури ще са сред минус 1°С и 4°С, в София - към нула градуса. Атмосферното налягане ще е малко по-високо от междинното за месеца.       
Утре още сутринта преваляванията в множеството региони ще спрат и до края на деня облачността ще се раздира и понижава. Ще продължи да духа североизточен вятър, ще бъде до сдържан, в Източна България - краткотрайно мощен, само че вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са сред 7°С и 12°С, в София - към 7°С.
Над Черноморието през по-голямата част от деня облачността ще е забележителна, сутринта, тук-там - със слаби превалявания от дъжд. Привечер ще настъпи по-съществено понижение на облачността. Ще духа сдържан, за малко и мощен, северен вятър, който вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са 8°С-9°С, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
Над планините преди обяд ще бъде най-вече облачно, на обособени места - с валежи от сняг. След обяд облачността ще понижава. Ще духа до сдържан, североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 1°С, на 2000 метра - към минус 5°С.
През почивните дни в Западна България времето ще бъде най-вече слънчево. Над Източна ще има най-вече забележителна ниска облачност и ръмежи, на повече места - в събота. Вятърът ще се задържи слаб, в събота, в източните региони - до сдържан, от североизток, в неделя ще се ориентира от югоизток. Минималните температури ще са сред минус 2°С и 3°С, а дневните постепенно ще се покачват и в неделя оптималните ще са сред 10°С и 15°С. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР